Radove su financirali Ministarstvo kulture i Grad Krapina

Bočni krovni toranj na OŠ Ljudevita Gaja u Krapini zasjao novih sjajem

Objavljeno: 25.04.2024. zagorjeinternational

Završeni su radovi na sanaciji bočnog krovnog tornja na zgradi Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini. Iako su radovi trebali biti gotovi tijekom prošle godine, zbog problema oko pronalaženja izvođača radova (više puta se ponavljao natječaj) što je dovelo do toga da se kompletna sanacija finalizirala početkom travnja ove godine.

– Nakon više puta ponovljenog natječaja na koje nije pristigla nijedna ponuda, ugovor s izvođačem radova napokon je potpisan 11. prosinca 2023. godine, a sami radovi na sanaciji tornja započeli su krajem prosinca. Vrijednost projekta je oko 63.000 eura s PDV-om – objasnila je Zrinka Arbanas Hleb, v.d. ravnateljice Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina.

Radove su financirali Ministarstvo kulture putem programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima i Grad Krapina iz proračunskih sredstava.

– Ministarstvu kulture zahvaljujemo na dodijeljenim sredstvima, ali i razumijevanju koje su pokazali produljenjem roka za izvršenje programa s obzirom na to da su radovi na sanaciji kasnili zbog nemogućnosti pronalaska izvođača radova. U svakom slučaju, uređeni toranj zasjao je u novom svjetlu što dodatno podiže cijelu vizuru Osnove škole, ali i samog grada Krapine, a ono što je najvažnije više neće prokišnjavati u školu – istaknuo je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. 

stanje prije sanacije

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba