U prostorijama Krapinsko – zagorske županije održan je sastanak Nadzornog odbora i projektnog tima projekta Poslovno – tehnološki inkubator Krapinsko – zagorske županije.
Na sastanku su predstavljene sve dosad provedene aktivnosti provedbe projekta te plan aktivnosti koje prema Akcijskom planu i Planu nabave slijede u narednom razdoblju, a raspravljalo se i o pripremi dokumentacije o nabavi za izvođenje radova na izgradnji samog objekta inkubatora. Sastanku su, uz župana Željka Kolara i zamjenike Jasnu Petek i Anđelka Fereka – Jambreka te njihove suradnike iz Krapinsko – zagorske županije, prisustvovali i predstavnici Zagorske razvojne agencije, Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
Podsjetimo, nositelj ovog EU projekta vrijednog 29,6 milijuna kuna je Krapinsko – zagorska županija, a partneri na projektu su ZARA d.o.o., REGEA te Grad Krapina. Projekt se provodi od 1. rujna 2017. do 1. ožujka 2020. godine, kada bi trebao biti otvoren Poslovno – tehnološki inkubator koji će omogućavati subvencionirane prostore za poduzetnike početnike, podršku njihovom poslovanju, umrežavanje kroz virtualni inkubator, ali i razvoj tehnoloških inovacija u Centru za robotiku i inovativnom laboratoriju. Dosad je u okviru projekta proveden postupak javne nabave za uslugu izrade izvedbenog projekta koji je u finalnoj fazi izrade te je u tijeku priprema dokumentacija o nabavi za izgradnji inkubatora. Početak izgradnje očekuje se sredinom ove godine.