Tijekom vikenda na zagorskim cestama devet prometnih nesreća, utvrđeno i 109 prekršaja

Mladić (21) iz BiH kod Stubičke Slatine vozio 212 na mjestu gdje je ograničenje 130, u Švaljkovcu 32-godišnjak ‘napuhao’ 2,34

Objavljeno: 20.12.2021. zagorjeinternational

Ovog je vikenda na cestama na području Krapinsko – zagorske županije policija provodila pojačan nadzor prometa, tijekom kojeg je utvrđeno ukupno 109 prekršaja.
U petak je oko 15 sati izmjerena najveća nepropisna brzina kretanja vozila na autocesti A2 kod Stubičke Slatine.
Neslavni rekorder je bio 21-godišnjak, koji je vozio 212 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h. Državljaninu Bosne i Hercegovine je zbog tog prekršaja naplaćena novčana kazna u iznosu od dvije trećine predviđene kazne te troškovi postupka.
Istog dana oko 19.30 sati, na autocesti A2 kod Mokrica, izmjerena je nepropisna brzina kretanja vozila od 204 km/h na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h. Vozač je bio 32-godišnji hrvatski državljanin kojem slijedi prekršajni nalog s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 7300 kuna.
Zabilježeno je i 59 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 31 ostali prekršaj.
Rekorder ovoga vikenda po broju promila zaustavljen je u Švaljkovcu, gdje je alkotestiran i tom prilikom mu je utvrđena količina alkohola u krvi od 2,34 promila.  
Tijekom vikenda je zabilježeno i devet prometnih nesreća. Osam ih je bilo samo s materijalnom štetom, a dogodile su se u Zalugu, Hrašćini, Žutnici i Kladniku, uslijed neprilagođene brzine, Donjoj Stubici, zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, u Krapini, zbog oduzimanja prednosti prolaska, zatim u Zajezdi, uslijed nedržanja vozila uz desni rub kolnika te u Vrankovcu, zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika.
U prometnoj nesreći do koje je došlo u Zaboku zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, dvije osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede. (vh) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba