Dobra vijest za one kojima je zbog korona krize onemogućen rad

Grad Pregrada oslobodit će ugostitelje plaćanja komunalne naknade

Objavljeno: 24.02.2021. zagorjeinternational

Gradsko vijeće Pregrade donijelo je Odluku o izmjenama i dopunama odluke o komunalnoj naknadi, s namjerom ublažavanja posljedica korona krize.

Odlukom je propisano tko i pod kojim uvjetima se može osloboditi plaćanja komunalne naknade. To pravo u potpunosti će ostvariti vlasnik ili korisnik poslovnog prostora ili građevinskog zemljišta koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, a koji je sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obuhvaćen mjerom obustave rada, za razdoblje od 1. ožujka 2020. godine do prestanka važenja odluke nadležnog ministra o nastupanju posebnih okolnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID – 19, a kako bi se obveznik oslobodio plaćanja komunalne naknade, dužan je Gradu, točnije, Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo, podnijeti pisani, obrazloženi i dokumentirani zahtjev za oslobađanje plaćanja komunalne naknade.

Propisano je i da su obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor oslobođeni obveznici komunalne naknade kojima je zbog više sile, kao što su, primjerice, požar, poplava, potres i slično te drugih okolnosti na koje obveznici nisu mogli utjecati, onemogućeno ili otežano obavljanje djelatnosti, i to u stopostotnom iznosu, za čitavo obračunsko razdoblje u kojem im je djelovanje onemogućeno. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba