Sutkinja je prihvatila njegovu obranu

Pripiti doktor uhvaćen za volanom u pola 3 ujutro. Mora platiti 100 eura

Objavljeno: 25.04.2024. zagorjeinternational

Pripiti liječnik (34) zatečen je za volanom u sitne jutarnje sate u Zagrebu. Prema pravomoćnoj presudi, on je lani u rujnu u 2:20 sati upravljao autom krećući se Jadranskim mostom u smjeru juga, pod utjecajem 0,60 promila alkohola u krvi.

Za takav prekršaj minimalna je zakonska kazna 390 eura, ali liječnik je kažnjen mnogo blaže nakon što je iznio obranu. Sutkinja je odbila i prijedlog policije da mu se zabrani vožnja na mjesec dana, prenosi Danica.

Išao je pomoći članu obitelji

Liječnik koji je zaposlen u Kliničkoj bolnici Dubrava kaže kako je te noći vozio jer je članu njegove obitelji pozlilo što mu je dojavljeno te je on odmah sjeo za volan, a zbog stanja šoka nije promislio o mogućoj posljedici upravljanja pod utjecajem alkohola.

– Ta količina nije utjecala na moju vozačku sposobnost, a do toga ne bi ni došlo da nisam morao hitno postupati kako bih pomagao članu obitelji kojem je pozlilo. Nikada nisam prekršajno kažnjavan, uzoran sam građanin i liječnik – branio se na sudu.

Sutkinja je prihvatila njegovu obranu te ga kaznila sa 150 eura. Ako plati odmah, kazna je samo 100 eura. Presuda je odmah postala pravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba