Bivši hrvatski predsjednik dao je izjavu u Pregradi na svečanoj sjednici KZŽ

STIPE MESIĆ: U velikoj smo krizi formiranja vlasti. Da nismo, sve bi išlo glatko

Objavljeno: 23.04.2024. zagorjeinternational

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije u Pregradi. Novinari su Mesića pitali da kratko prokomentira rezultate parlamentarnih izbora i cjelokupnu situaciju koja je uslijedila nakon izbora.

Podsjetimo, šest je dana od izbora i kreću pregovori HDZ-a i Domovinskog pokreta, iako su se iz Domovinskog pokreta kleli da neće s premijerom Plenkovićem.

Mesić: Nadam se da čemo čim prije dobiti Vladu

– Čudi me kako sada ima poteškoća, a ne bi ih trebalo biti. Onaj kandidat koji donese 76 potpisa i da ga podržavaju zastupnici, on dobiva mandat i time je sve riješeno. Nadam se da ćemo čim prije dobiti Vladu – poručio je Mesić.

U kakvoj je situaciji predsjednik Milanović nakon odluke Ustavnog suda, pitali su ga novinari.

– Ne bih se htio miješati u konkretni slučaj, ali on ima pravo kao svaki građanin predlagati i sudjelovati u izborima, može li biti mandatar ovisi o onima koji bi ga predložili, no sigurno ne može biti u isto vrijeme premijer i predsjednik Republike – smatra Mesić.

Za kraj je rekao:

– U velikoj smo krizi formiranja vlasti, jer da nismo, sve bi išlo glatko. Zakoni su poznati, poznat je postupak i ne bi bilo nikakvih poteškoća da nismo u krizi – zaključio je bivši hrvatski predsjednik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba