Sve odluke donijete su jednoglasno

PREGRADA: Na sjednici Gradskog vijeća donijet Godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara

Objavljeno: 23.04.2024. zagorjeinternational

Ovog ponedjeljka u Gradskoj je vijećnici u Pregradi održana 20. sjednica Gradskog vijeća kojoj je prisustvovalo deset vijećnika. Sve odluke donijete su jednoglasno.  

Pred vijećnicima se našlo 11 točaka dnevnog rada, a nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, Gradsko vijeće potvrdilo je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu Zagorske javne vatrogasne postrojbe. Usvojene su i izmjene Godišnjeg plana i programa rada Glazbene škole Pregrada.

Nadalje je usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće Sportske zajednice Grada Pregrade kao i izvješće Sportske zajednice o korištenju nekretnina u vlasništvu Grada Pregrade za 2023. godinu. 

Članovi Gradskog vijeća usvojili su izvješća o radu i financijska izvješća za prošlu godinu Muzeja grada Pregrade, Gradske knjižnice Pregrada i Pučkog otvorenog učilišta kao i Godišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Pregrade za 2023. godinu i Izvješće o korištenju proračunske zalihe za 2023. godinu sa svim aktima i dokumentacijom; sve u predloženom tekstu. 

Također donijeli su Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje Grada Pregrade za 2024. godinu. 

Gradsko vijeće dalo je i suglasnost za provedbu ulaganja u rekonstrukciju nerazvrstane ceste i nogostupa s oborinskom odvodnjom na P-15 (D206 – Ulica Kolarija – Ulica Stjepana Beloševića – Vrhi Pregradski – Ž2118). 

Navedeno ulaganje namjerava se ostvariti prijavom projekta na intervenciju 73.13. potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima iz strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.-2027 čime će se povećati kvaliteta života lokalnog stanovništva naselja Pregrada kao i cjelokupnog stanovništva Grada Pregrade.  

Rekonstrukcijom nerazvrstane ceste doprinijet će se boljoj protočnosti prometa i povećanju prometne sigurnosti kako vozača tako i pješaka. Neposredno uz navedenu prometnicu nalaze se stambeni objekti/nekretnine čiji su stanovnici i vlasnici te korisnici, ciljana skupina projekta, a ciljanu skupinu predstavljaju i njihovi posjetitelji te drugi vozači i pješaci koji će koristiti cestu i novoizgrađeni nogostup. 

Odluke i Zaključke s 20. sjednice Gradskog vijeća možete pronaći na poveznici OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba