"Manje oružja, manje tragedija"

DOSTA JE BILO PUCANJA: Zagorskoj policiji dragovoljno predana zračnica

Objavljeno: 19.04.2024. zagorjeinternational

Jučer je jedna osoba u sklopu akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’ službenicima Krapinsko – zagorske županije dragovoljno predala jednu zračnu pušku.

Policija podsjeća građane da je u tijeku provođenje akcije ‘Manje oružja – manje tragedija’, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

Apel policije

Policija poziva i apelira na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba