HDZ nakon 95 posto obrađenih biračkih mjesta ima 60 mandata. Plenković slavio uz pjenušac i tortu

“Velebna pobjeda. Već ujutro krećemo u formiranje parlamentarne većine i naše treće Vlade”

Objavljeno: 18.04.2024. zagorjeinternational

Nakon više od 93 posto obrađenih biračkih mjesta na razini RH, najviše mandata, njih 60 osvojio je HDZ, 18 više od SDP-a i partnera. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je u dvoranu hotela Westin, gdje je stranački stožer, ušao uz pjesmu ‘Eye Of The Tiger’, pri čemu su ga stranački kolege, partneri i simpatizeri pozdravili dugim pljeskom, a on im se zahvalio. 

– Dopustite da na kraju ove izborne večeri zahvalim svim našim biračima, sugrađanima koji su sudjelovali na ovim izborima, koji su zahvaljujući Milanoviću održani na ovaj bizaran dan, u srijedu. Bitno je da je HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima – rekao je. 

Dodao je kako već ujutro kreću u formiranje parlamentarne većine i treće njihove vlade.

A zatim se osvrnuo na političke protivnike, čestitavši svim strankama koje su ‘poražene od strane HDZ-a’. 

– Kampanju smo morali voditi u kontekstu kršenja od strane Milanovića i onih koji ih podupiru – rekao je te dodao:

– Zabrinjava me da oni i dalje govore o vladi nacionalnog spasa koja nas valjda treba spasiti od Schengena, LNG-a, Rafalea, Pelješkog mosta i drugih postignuća. To je ta velika razlika između nas i drugih političkih stranaka, pogotovo ovih koji su večeras artikulirali svoj govor mržnje, umjesto da čestitaju, a što je kreiralo neprimjereno ozračje u hrvatskom političkom prostoru – rekao je. 

– Vodit ćemo računa o interesima naše države. Odmah, što prije, formiranje parlamentarne većine i formiranje nove Vlade. Zahvaljujući svima koji su pridonijeli ovakvoj velebnoj pobjedi, jer tri puta zaredom pobijediti je zahtjevno, hvala vam što ste ovdje – poručio je Plenković a zatim dodao kako je sada ‘vrijeme slavlja’, nakon čega mu je dvorana zapljeskala.  I da već sutra krenemo u nove zadaće u interesu hrvatskog naroda i hrvatske države – dodao je i nazdravio uz pjenušac, a potom je rezao i tortu, nakon čega se spustio s pozornice i nastavio primati čestitke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba