Evo detalja

MARIJA BISTRICA: Zbog povećanja opsega posla Općina traži troje čistača

Objavljeno: 13.04.2024. zagorjeinternational

Na temelju članka Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica raspisala je oglas za prijam u službu čistača u Odsjek za komunalne poslove Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica. 

I to dva izvršitelj/ica na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci (puno radno vrijeme) – zbog obavljanja poslova čiji se opseg privremeno povećao te jednog izvršitelj/ica na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci (pola radnog vremena) 

Posebni uvjeti za prijem u službu: stručno znanje: niža stručna sprema ili osnovna škola, stupanj složenosti posla koji uključuje jednostavne i standardizirane pomoćno-tehničke poslove i stupanj odgovornosti koji uključuje odgovornost za materijalne resurse s kojima radi 

Osim navedenih posebnih uvjeta, osobe koje se prijavljuju na oglas moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu, a to su: punoljetnost, hrvatsko državljanstvo i  zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima. 

Prijavu na oglas mogu podnijeti osobe oba spola. 

Uz prijavu na oglas  kandidati trebaju priložiti: životopis, dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku domovnice), izvornik uvjerenja nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi istražni ili kazneni postupak, ne stariji od šest mjeseci, izvornik vlastoručno potpisane izjave da za prijam u službu ne postoje zapreke iz članka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te potvrda o zdravstvenoj sposobnosti. 

Kandidat koji ima pravo prednosti kod prijema u službu prema posebnom zakonu, dužan je u prijavi na oglas pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. 

Uz prijavu na oglas podnositelj prijave koji se poziva na pravo prednosti dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu kojim se dokazuje postojanje prava prednosti na koje se poziva i dokaz o nezaposlenosti. 

Opis poslova radnog mjesta i podaci o plaći radnog mjesta objavit će se na službenoj web-stranici Općine Marija Bistrica (www.marija-bistrica.hr) i na oglasnoj ploči. 

Na web-stranici i na oglasnoj ploči Općine Marija Bistrica objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti (putem pisanog testiranja i intervjua) najmanje pet dana prije održavanja. 

Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti putem pisanog testiranja i intervjua mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa. Ako kandidat ne pristupi prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti, smatrat će se da je povukao prijavu na oglas. 

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u ovom oglasu. 

Osoba koja nije podnijela pravodobnu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz ovog natječaja, ne smatra se kandidatom prijavljenim na oglas i takvoj osobi dostavlja se pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatra kandidatom prijavljenim na oglas. Protiv obavijesti kandidat nema pravo podnošenja pravnog lijeka. 

Prijave na oglas podnose se u roku od osam dana od dana objave natječaja na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na adresu: Općina Marija Bistrica, Trg pape Ivana Pavla II 34, 49246 Marija Bistrica, s obaveznom naznakom: “Za oglas za prijam čistača“. Prijave se mogu dostaviti i neposredno u prostorije Općine Marija Bistrica na navedenoj adresi. 

O rezultatima oglasa  kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku. 

Nakon raspisanog oglasa ne mora se izvršiti izbor i u tom slučaju se donosi odluka o poništenju.  Protiv odluke o poništenju nije dopušteno podnošenje pravnih lijekova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba