Općina Zlatar Bistrica dodijelila 26.700 eura udrugama civilnog društva sa svojeg, ali i s područja cijele KZŽ

“Ono čime se oni bave na korist je svima i za svaku pohvalu, a svaki euro im puno znači”

Objavljeno: 04.04.2024. VH

Temeljem Odluke o dodjeli financijskih sredstava prijaviteljima po Javnom pozivu udrugama za predlaganje programa/projekata u područjima razvoja poljoprivrede i zaštite okoliša, socijalne skrbi,  sporta, te u područjima usmjerenim očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu, psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja u 2024. godini, potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava.

Potpisivanje ugovora održano je u Uredu načelnice Vesne Mikulec, za koje će Općina iz svog Proračuna izdvojiti 26.710 eura za ukupno 25 programa/projekata prijavljenih od 13 udruga civilnog društva.

Kako je istaknula načelnica Mikulec, novčana sredstva raspoređena su udrugama ne samo s područja općine Zlatar Bistrica, već i udrugama koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije. 

– Dobra suradnja rodila se prijašnjih godina te se uredno nastavlja i ove godine. Gostujuće udruge rado posjećuju i djeluju na području općine Zlatar Bistrica, pa smo i za njih u proračunu izdvojili određeni iznos, na čemu su iznimno zahvalni jer u današnje vrijeme svaki euro puno znači, a ono čime se oni bave na korist je svima i za svaku pohvalu – kaže načelnica Mikulec.

U znak zahvale

Ovom su prigodom iz Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Krapinsko – zagorske županije Općini Zlatar Bistrica dodijelili Zahvalnicu za pomoć i suradnju u radu udruge povodom proteklih 20 godina rada. 

Načelnica je iskazala zadovoljstvo u dosadašnjem radu te se nada uspješnoj daljnjoj suradnji te poticanju rada svih Udruga koje su se voljne uključiti i pridonijeti zajednici općine Zlatar Bistrica.

Također, osim navedenih Javnih poziva, proveden je i Javni poziv potreba u kulturi te će u narednom razdoblju prijave biti ocijenjene od strane Kulturnog vijeća Općine Zlatar Bistrica, nakon čega će se pristupiti i potpisivanju ugovora. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba