Letjele bengalke, boce, kamenje, ozlijeđeni su policajci...

KAOS U SPLITU! Huligani divljali po ulicama nakon derbija, više od 50 uhićenih

Objavljeno: 04.04.2024. zagorjeinternational

Sinoć su u Splitu po završetku utakmice polufinala Hrvatskog nogometnog kupa i pobjede Dinama nad Hajdukom 1:0 izbili veliki navijački neredi. Maskirani pripadnici Torcide probili su ogradu na sjevernoj tribini Poljuda i upali na travnjak bacajući bengalke, zbog čega su igrači obje momčadi pobjegli u svlačionice.

Torcidaši su se nastavili kretati prema jugozapadnoj tribini, gdje su bili smješteni Bad Blue Boysi. Međutim, policija je brzom intervencijom uspjela spriječiti izravan sukob navijačkih skupina potjeravši torcidaše nazad na sjevernu tribinu. No oni su tada počeli trgati sjedalice i bacati ih na policajce. U jednom trenutku iskoristili su i stol koji služi kao šank ispod tribine te su ga bacili sa svoje tribine. U konačnici su napustili tribinu, ali su se neredi preselili na gradske ulice, prenosi Index.

Letjele bengalke, boce, kamenje…

Iz splitske policije priopćili su da su na ulicama oko stadiona veće skupine huligana nastavile napadati policajce. Huligani su na policajce bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete. Čupali su stabla zasađena uz prometnice. Odjekivale su eksplozije topovskih udara.

U KBC-u Split zaprimljeno je osam policajaca od kojih je zbog loma bedrene kosti jedan od njih operiran i zadržan na liječenju. Ostali policajci imali su lakše ozljede od udaraca na gornjim i donjim ekstremitetima te su nakon obrade pušteni kućama. Oštećeno je i jedno službeno vozilo. Na području između Zrinsko-Frankopanske ulice do Poljane Tina Ujevića zapaljeno je više kontejnera. Neki od zapaljenih kontejnera potom su izgurani na cestu. Na teren su izašli vatrogasci koji su uz pomoć policije gasili podmetnute požare. Na više mjesta postojala je opasnost da se vatra proširi na vozila parkirana uz zapaljene kontejnere, što je zahtijevalo žurnu intervenciju vatrogasaca.

Do završetka javnog okupljanja privedena su ukupno 24 navijača, a nakon završetka javnog okupljanja njih još 27. Tijekom narednih dana vjerojatno će biti dodatnih privođenja. Policija je Dinamove nogometaše i navijače držala na stadionu sve do 23 sata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba