KOBNI ODLAZAK TRBUHOM ZA KRUHOM: Hrvati pretučeni u Dublinu su iz Krapine, ozljedama podlegao Josip Štrok (31), za čiju je obitelj pokrenuta i crowdfunding kampanja

SHRVANI OTAC: Morao sam u Dublin po sina, još ne znamo ništa

Objavljeno: 04.04.2024. zagorjeinternational

Odlazak ‘trbuhom za kruhom’ nažalost je koštao života mladog Krapinčanina Josipa Štroka, jer doznajemo da su dečki pretučeni u Dublinu iz Krapine. Pokojni Josip (31) bio je iz Podgore Krapinske te nam je njegov otac Nedjeljko, koji je otišao u Dublin po sina, potvrdio da je Josip preminuo jučer u 12:15 sati.

– Mogu vam samo potvrditi da je Josip umro. Sada slijedi obdukcija, ne znamo ni mi još ništa – rekao nam je kratko shrvani otac Nedjeljko.

Kontaktirali smo i oca drugog pretučenog dečka, Davida D. (28) iz Strahinja Krapinskog. On je bio osjetno uzrujan jer smo ga nazvali, međutim, potvrdio nam je da su dečki već nekoliko godina radili u Irskoj te da se njegov ozlijeđeni sin vraća kući. Doznajemo i da su se pokojni Josip i David D. bavili slaganjem namještaja.

Više detalja o samom slučaju bit će poznato nakon obdukcije Josipa, za čiju je obitelj pokrenuta humanitarna akcija. Svoje donacije možete uplatiti OVDJE.

Krapinske dečke su napala četvorica?

Hrvatsko veleposlanstvo u Irskoj obaviješteno je o brutalnom napadu na dvoje hrvatskih državljana, u subotu, 30. ožujka u Dublinu, prenio je Jutarnji list.

Veleposlanstvo je u stalnom kontaktu s irskom policijom i obiteljima napadnutih, a od Josipovih roditelja zaprimilo je informaciju da je on preminuo od zadobivenih ozljeda, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, dodavši kako zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage trenutno ne može izlaziti u javnost s daljnjim informacijama.

Kako je poznato, irski su policajci došli u posjed kvalitetnih video snimaka nasilnog napada na Josipa i Davida, koji se u subotu dogodio u Clondalkinu, predgrađu glavnog grada Irske, Dublina. Oni su napadnuti oko 22 sata u blizini područja Grange View na istoku Clondalkina. Policija vjeruje da su četiri muškarca napala Krapinčane. Istražitelji su rekli da su pribavili kvalitetne snimke incidenta koje su načinile sigurnosne kamere. Nitko još uvijek nije uhićen zbog napada. Izvori su Irish Independentu rekli da istražitelji vjeruju da će otkriti tko je izveo napad.

Apel policije

Policija je apelirala na svjedoke koji su bili u Clondalkinu ili području Bawnogue u subotu navečer da im se jave. Konkretno, žele razgovarati sa svima koji su bili u području Tower Roada u Clondalkinu između 21:30 i 22:15, sa svima koji su putovali autobusom broj 13 između Clondalkina i Bawnoguea između 21:45 i 22:15 i sa svima koji su bili u Grange View Wayju između 22 i 22:30 sati. Zamolili su i sve koji imaju bilo kakve snimke događaja ili informacije da ih odmah ustupe policiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba