Prvi put u rodnom kraju

‘SLIKARSKA POETIKA ŽIVOTA I VREMENA’: Kristijan Gradečki predstavio izložbu u svojoj Konjščini

Objavljeno: 03.04.2024. zagorjeinternational

Umjetnik Kristijan Gradečki je u Kulturno i turističko-informativnom centru u Konjščini predstavio samostalnu izložbu pod nazivom ‘Slikarska Poetika Života i Vremena’. Ovaj mladi autor izlagao je preko 20 puta, ali sad se prvi put predstavljao u svom rodnom kraju.

Najstariji ciklus

– Izložio sam miks slika, tu je zapravo moj najstariji ciklus, pod nazivom ‘Misli’, koji za figuraciju ima jedan element drva koji upriličuje spoj neba i zemlje, jedne beskonačne pejzaže koji imaju tu ravninu i preko toga simboliziram neki naš zavičaj, može se reći zagorski kraj, pa je tu bila nekakva modifikacija s brežuljcima – istaknuo je Gradečki.

Predstavljao je i zadnji ciklus, koji je spoj malo više apstrakcije, ali ima svoje svjetlosne okvire koji osvjetljavaju svaku sliku i može se mijenjati boja.

– Kako se mijenja boja, tako svaka slika dobiva novu dimenziju, jer padanjem tih sjena i korištenjem 3D reljefne mase dobiva se zanimljiva sjena i kad se gleda iz različitih kuteva, slika simbolizira jednu slojevitost i jedno ujedinjenje nas, kroz zvijezde. To jedno drvce cijeli svoj život stoji na jednom mjestu, a ima tu poantu bivanja i samootvorenja kroz to kakav je – naglasio je Gradečki i dodao kako su se ljudi poistovjetili s tim ciklusom ‘Misli’ i s tim drvcima.

– Bilo je zanimljivo slušati kako ih dojmovi podsjećaju na njih same i bilo je to jedno lijepo iskustvo – zaključio je umjetnik.

Na otvorenju izložbe bila je i načelnica Konjščine Anita Krok kojoj je iznimno drago što je neke od svojih radova predstavio domaći autor, rodom iz Konjščine.

– Izložba je zaista zanimljiva i vrijedilo ju je pogledati. Donosi neku modernu umjetnost i u nju je zaista uloženo puno truda i vremena – zaključila je načelnica Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba