Produženi vikend

U Vučaku skrivio prometnu s nevjerojatnih 3, 14 promila u krvi 

Objavljeno: 02.04.2024. zagorjeinternational

Od kriminaliteta evidentirano je jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, jedno kazneno djelo krađe te jedno kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Od prekršaja su izdvojena tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Tijekom proteklog produženog vikenda na prometnicama naše županije je zabilježeno 11 prometnih nesreća. Iz PU krapinsko – zagorske izvijestili su da je njih sedam bilo s materijalnom štetom do kojih je došlo u Oroslavju i Krapini zbog nepropisne vožnje unatrag, u Zaboku zbog nepropisne radnje vozilom, u Andraševcu zbog neprilagođene brzine, u Stubičkim Toplicama i Donjoj Stubici zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika te u Sušobregu Bistričkom zbog ne poduzimanja mjera da vozilo samo ne krene s mjesta. Vozač koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom do koje je došlo u  Donjoj Stubici upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,93.

– U prometnoj nesreći do koje je došlo u Andraševcu zbog oduzimanja prednosti prolaska jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede – istaknuli su iz PU KZ.

Nadalje, u mjestu Vučak je vozač pod utjecajem alkohola od 3,14 promila skrivio prometnu nesreću do koje je došlo zbog držanja vozila preblizu desnog ruba kolnika i u toj nesreći vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede. Isto tako, lakše tjelesne ozljede, u prometnoj nesreći do koje je došlo u Jakuševcu Zabočkom, zadobio je biciklist, a do nesreće je došlo uslijed neprilagođene brzine.  

– U Čretu u prometnoj nesreći do koje je došlo zbog neprilagođene brzine vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,32 promila zadobio je lakše tjelesne ozljede, te putnik u vozilu teške tjelesne ozljede – dodali su iz policije. 

Od ostalih događaja izdvojen je požar drvene gospodarske zgrade do kojeg je došlo u Stubičkoj Slatini te požar suhe trave i niskog raslinja bez štete do kojeg je došlo u Švaljkovcu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba