Prije požara se čula eksplozija

STRAVA! U požaru u noćnom klubu 27 poginulih

Objavljeno: 02.04.2024. zagorjeinternational

U požaru zgrade u Istanbulu, koji se proširio iz zatvorenog noćnog kluba, poginulo je najmanje 27 ljudi, prenosi Index informacije turskih medija. Do požara je došlo danas oko 13 sati po lokalnom vremenu, a prema prvim izvješćima, uzrokovala ga je eksplozija bine. Na terenu su i dalje sve službe, a više od 20 vozila hitne pomoći prevozi ozlijeđene u bolnice.

U noćnom klubu ‘Masquerade’, koji se nalazi na donjem katu zgrade od 16 katova, a koji je bio zatvoren za Ramazan dok se renovirao, navodno je eksplodirala bina. Kako se požar širio, klub i zgrada su se punili dimom. Oni koji su u tom trenutku bili u klubu i zgradi ostali su zarobljeni unutra.

Ilegalna renovacija kluba

Nakon dojave, na mjesto događaja upućeni su brojni vatrogasci, hitna pomoć i medicinske ekipe. Na mjesto događaja došao je i guverner Istanbula Davut Gül.

Ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya kaže da je riječ o ilegalnoj intervenciji, jer renovacija kluba nije bila prijavljena. Optužnica je podignuta protiv ukupno petero osumnjičenika, među kojima su tri službene osobe, odgovorni voditelj i jedna osoba odgovorna za obnovu. Oni su uhićeni i nalaze se u pritvoru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba