Inače, policija je samo ovog vikenda ulovila 146 prometnih prekršitelja

JAKUŠEVEC ZABOČKI: 58-godišnjak se napio i biciklom zabio u plot

Objavljeno: 02.04.2024. zagorjeinternational

Za vrijeme pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 146 prometnih prekršaja i to 53 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i 50 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u mjestu Vučak u subotu oko 23 sata kod 34-godišnjeg vozača koji je skrivio prometnu nesreću te zadobio lakše tjelesne ozljede. 

– Do prometne nesreće je došlo zbog držanja vozila preblizu desnog ruba kolnika, vozač je osobnim vozilom sletio van kolnika u odvodni kanal. Utvrđeno je kako je 34-godišnji vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 3,14 promila, bez vozačke dozvole, neregistriranim i neosiguranim vozilom i nije koristio sigurnosni pojas. Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga – kažu iz policije. 

U Jakuševcu Zabočkom, u subotu 30. travnja oko 12 sati, 58-godišnji vozač bicikla je pod utjecajem alkohola od 2,38 promila, uslijed neprilagođene brzine, sletio u dvorišnu ogradu i pao te pritom zadobio lakše tjelesne ozljede.    

Prometnu nesreću s materijalnom štetom skrivio je u Donjoj Stubici u ponedjeljak 1. travnja oko 21 sat, 52-godišnji vozač osobnog vozila zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika. Vozač je bio  pod utjecajem alkohola od 1,93 promila. 

– Tijekom nadzora prometa policijski službenici zaustavili u subotu 30. travnja u Krapini oko 2.30 sati 34-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila. Vozaču je određeno zadržavanje i slijedi podnošenje optužnog prijedloga – izvijestili su iz policije.

Dodajmo i da je najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena u petak oko 18.30 sati, na A2 kod Velike Vesi od 195 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba