FOTO: Sin spasio roditelje iz požara obiteljske kuće

“Sve zbog produžnog kabela u koji je bio uštekan frižider, a tek smo sve renovirali”

Objavljeno: 30.03.2024. zagorjeinternational

Požar koji je zahvatio kuću u Donjem Miholjcu u noći 25. ožujka ostavio je obitelj Janžek bez gotovo ičega. Kuća je u samo nekoliko minuta potpunosti izgorjela. 

– Pitam se da li bi izgorjeli s kućom da nam sin (26) nije utrčao u sobu nakon dva sata ujutro dok smo mi spavali i viknuo nam ‘kuća nam gori’. Suprug i sin su izletjeli u donjem rublju iz kuće, a ja u spavačici – ispričala je Helena Janžek (44) čija je obitelj ostala bez svega, piše 24sata

– Rano smo legli, oko 22 sata jer sve troje radimo i morali smo rano ustati. Ne znam kako ja nisam čula zvuk pucketanja, smrad ili nešto, možda bi spriječila veću štetu. Pitala sam se to i pred inspektorom koji mi je rekao da se to dogodi u nekoliko sekundi – neutješna je Helena, ali srećom nitko nije ozlijeđen. Radi se o materijalnoj šteti koju policija procjenjuje na oko 80.000 eura. 

Provedenim očevidom, koji je policija obavila u suradnji s inspektorom zaštite od požara, utvrđeno je da je uzrok požara pregrijavanje i zapaljenje PVC kućišta produžnog kabela u kuhinji obiteljske kuće čiji se plamen proširio na gorive kuhinjske elemente, a potom i na ostatak kuće. 

– Zamislite, sve zbog produžnog kabela u kojem je bio uštekan frižider. Tek smo sve renovirali, prije mjesec dana smo stavili novi bojler, a danas nemamo kuću, a kamoli bojler – govori nam Helena koja s obitelji trenutno stanuje kod roditelja. Kako kaže, gradonačelnik Donjeg Miholjca ponudio im je gradski stan, no lakše im je biti s roditeljima u teškim trenucima. 

– Svu bijelu elektroniku koju smo kupili novu je izgorjela, da smo mi ostali minutu duže u kući koja je bila u plamenu, ne bi izašli živi – ispričala je vidno uznemirena Helena čijoj obitelji su uskočili u pomoć susjedi. 

Naime, oni su ih to jutro obukli i utoplili. 

– Zaista su nam od velike pomoći u ovo grozno vrijeme, pomažu i doniraju nam nove građevinske stvari kako bi mogli podići nanovo kuću, dio možemo sami financirati, ali ne sve – zabrinuta je majka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba