Poznati glumci i ove godine na GFUK-u

KLANJEC: Kazališna poslastica ‘Ništa im neće bit’ dolazi u Veliku dvoranu – evo detalja

Objavljeno: 29.03.2024. zagorjeinternational

S ovogodišnjim GFUK-om po Zagorju u Klanjec još jednom stiže Kazalište Moruzgva i to s romantičnom komedijom “Ništa im neće bit´” koja je osvojila srca publike diljem Hrvatske. 

Rezervirajte na vrijeme svoju ulaznicu za 11. travnja, četvrtak i to za 20 sati u Velikoj dvorani Grada Klanjce jer na predstavi igraju poznati Ecija Ojdanić i Frano Mašković. 

Ova komedija Tanje Mravak, koju podjednako hvale i kritika i oduševljena publika, nudi smijeh i emocije, a Ecija Ojdanić i Frano Mašković briljiraju u glavnim ulogama predstave čija se tematika odnosi na brak i suživot supružnika nakon odlaska djece iz roditeljskog doma. 

Jedna prosječna obitelj, jedan dug brak, jedna zabrinuta majka, jedan slobodouman otac i na kraju dana, jedna dugogodišnja ljubav pred krizom. Kako blisko i poznato svima! 

– ‘Ništa im neće bit’ priča je o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog. Nada, supruga i majka i dalje snažno osjeća djecu, intenzivnom brigom prvenstveno. Ponekad ta briga prelazi u paniku, ponekad u patetiku, a najčešće u smiješne pokušaje kontrole. Dragan, suprug i otac, potpuno drugačije doživljava praznu kuću, vidjevši u tome mogućnost konačno se posvetiti sebi, supruzi i svim stvarima i hobijima koje je odlagao. Uviđajući jedno kod drugog drugačiji doživljaj, međusobno se optužuju i suštinski ne razumiju. Čak i kad su fizički zajedno, nisu prisutni u zajedništvu. Suprugova nastojanja da se zbliže i zajednički provode aktivnosti Nada odbija pravdajući se uvijek brigom za djecu. Novonastali nesklad pokušat će u niski smiješnih i tužnih situacija prevladati i dovesti sebe u neki novi supružnički balans, otpuštajući polako (a majka i nevoljko i uplašeno) djecu da žive svoje ispunjene i samostalne živote –  kazala je autorica Tanja Mravak. 

Ulaznice po cijeni od dva eura možete kupiti u Kulturnom centru/Gradskoj knjižnici Klanjec do srijede 10. travnja ili na ulazu u dvoranu pola sata prije predstave. 

Informacije i rezervacije: Tel. 550 235, 551 002, 098 460 247.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba