KUMROVEC: Radovi na području cijele općine ovih dana se dodatno intenziviraju. Načelnik Šplajt poručio:

“Volimo raditi i želimo da naš kraj ide naprijed i da ima dobru perspektivu”

Objavljeno: 28.03.2024. zagorjeinternational

Intenzitet radova na području cijele općine Kumrovec ovih dana je izuzetno vidljiv. O točno kakvim radovima se radi više je rekao sam načelnik Kumrovca Robert Šplajt, apostrofirajući radnu akciju. 

– Veseli nas što smo pokrenuli puno stvari koje su vezane uz Vilu Kumrovec i arboretum, tako smo trenutno u fazi izrade dokumentacije sa stručnjacima i konzervatorima. Dok smo ovaj tjedan krenuli s uređivanjem okoliša, mičemo suho i dotrajalo drveće, a 6. travnja očekuje nas i radna akcija čišćenja staza – počeo je načelnik Šplajt pregled glavnih radova. 

Vila je inače prijavljena na INTERREG natječaj za koji još čekaju rezultate. U taj natječaj ušli su sa susjedima iz Republike Slovenije, s javnim ustanovama s njihove i s naše strane. 

– Osim toga, na javnim površinama u Kumrovcu sadimo 30 sadnica drveća, pa ćete tako moći vidjeti malolisne lipe, divlje trešnje, tužne vrbe, sibirske brijestove i gorske javore. Moramo se pohvaliti i donacijom sadnice “Gupčeve lipe“, pa tako ovim putem zahvaljujemo našem vijećniku Saši Bardaku i Općini Gornja Stubica – poručio je Šplajt te nastavio: 

– U završnoj smo fazi rekonstrukcije parka oko zgrade Općine, čiji je cilj, podsjetimo se, zamjena opločenog dijela koji je bio pun dotrajalih betonskih ploča sa suvremenim betonskim opločnicima. Omogućit će se nesmetani pristup i kretanje osobama s teškoćama u kretanju, te će se ugraditi nova komunalna i parkovna oprema – kazao je. 

Osim uređenja i postavljanja novih klupica u parkovima te sadnje sadnica stabala, u tijeku je rekonstrukcija DC229 dionice Zagorska Sela – Razvor, te izvanredna sanacija DC205 u naseljima Razvor i Risvica. Presvučen je novi asfaltni sloj u Razvoru u duljini od 650 metara, dok je u Risvici presvučeno u duljini od 900 metara te je saniran i nogostup. 

Općina zahvaljuje i Županijskoj upravi za ceste KZŽ čiji su djelatnici presvukli novim asfaltom kolnik u duljini od jednog kilometra prosječne širine šest metara od DC205 do naselja Kladnik (Politička škola), a započeli su i sanacijom klizišta u istom naselju. Klizište bi trebalo biti u potpunosti sanirano krajem ove godine. 

– Kao načelnika me vesele svi radovi na našem području, bilo oni koje sami radimo ili u suradnji s drugim institucijama. Volimo raditi, pogotovo me veseli kad se vidi da je obavljen dobar posao i kad se vide projekti koje smo realizirali. To me potiče na daljnji rad, da naš kraj ide naprijed i da ima dobru perspektivu – zaključio je načelnik Šplajt dodavši zahvalu Hrvatskim cestama na odličnoj suradnji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba