Završena međužupanijska mini rukometna liga

BRAVO! Rukometaši krapinskog ‘Zagorca’, U-10, drugi 

Objavljeno: 28.03.2024. Milorad Videković

Proteklog vikenda odigran je posljednji krug Međužupanijske mini rukometne lige. Organizaciju lige je ovaj put na sebe preuzeo RK ‘Rugvica’, a jedan od najvećih ‘krivaca’ za uspješnu organizaciju bio je Matija Ivanković. U samu ligu su bile uključene 64 ekipe iz 11 hrvatskih županija, te osam ekipa iz susjedne Bosne i Hercegovine, s više od 800 mladih rukometaša.

Natjecanja su se odvijala u tri kategorije i to; dječaci 2013., 2014. i 2015. godište. Odigrano je ukupno 756 utakmica, na kojima je postignuto 12.178 pogodaka. 

Za sve igrače, organizator je osigurao medalje, dok su oni najbolji nagrađeni medaljama za osvojeno jedno od prva tri mjesta. Rukometaši (i poneka rukometašica) ‘Zagorca’ iz Krapine sudjelovali su kao ekipa U-10 (2013. godište). U razigravanju za poredak od 7. do 12. mjesta odigrali su nekoliko utakmica, od čega su pobijedili ‘Rugvicu’ 18:10; ‘Polet’ 12:11; ‘Bedekovčinu’ 12:7 i ‘Marof’ 14:1, dok su izgubili od pobjednika lige, ekipe ‘Maksimir Pastela’ 17:8. Time su najmlađi rukometaši ‘Zagorca’ od ukupno 18 ekipa ovo natjecanje završili na odličnom osmom mjestu. 

– Hvala našim trenericama Sandri Jurman koja je vodila naše djevojčice i dečke, te novopridošloj trenerici Ani Čiček Golub, koja se tek prije dva mjeseca uključila u rad našeg kluba i to definitivno uspješno. Ovom prilikom se zahvaljujemo Ministarstvu turizma i sporta na sredstvima koja su nam dodijeljena putem natječaja za koji smo uspješno aplicirali i dobili značajna sredstva koja su nam omogućila kupovinu sportske opreme i koja su nam omogućila da uspijemo isplatiti naknadu za rad naših vrijednih trenerica. Da se podsjetimo, sredstvima koja smo dobili na natječaju, kupili smo dresove, lopte, sportske torbe za sve naše djevojčice i dječake koji su u sustavu natjecanja – rekao je Saša Kundih, predsjednik kluba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba