DRAMA U ZAGREBU: Hitan prijem Svetog Duha bio zatvoren 5 sati. Sestrama pozlilo

“Nije bilo dima ni mirisa, samo su odjednom počele kašljati i oči su im suzile”

Objavljeno: 27.03.2024. zagorjeinternational

U prostoriji hitnog prijema zagrebačke Kliničke bolnice Sveti Duh u utorak ujutro odvijala se prava drama. Dvije medicinske sestre naglo su počele kašljati i osjetile peckanje u grlu, oko očiju i nosa, a onda i jedna osoba koja je na hitnu došla u pratnji pacijentice, javlja Dnevnik Nove TV

– Ja sam već došla oko pola sedam, tako redovno dolazim na posao. Dočekale su me uznemirene, preplašene. Nisu ništa konkretno vidjele, samo su osjetile. Nije bilo dima ni nekog mirisa, ništa, samo su odjednom počele kašljati i oči su im počele suziti – ispričala je glavna medicinska sestra Dubravka Ivanić. 

Pregledao ih je liječnik koji je potvrdio iritaciju, ali uzrok nikome nije jasan. U prostoji je bilo 20 pacijenata, svi su razmješteni, a hitni prijem zatvoren je na pet sati. 

– Mi smo sa strane bolnice učinili provjetravanje i čišćenje prostora, pregledali sve instalacije – od anestetika do klima uređaja, provjerili medicinske plinove i gradski plin. Ne možemo sada točno znati koji je bio uzrok – objasnio je ravnatelj bolnice Igor Alfirević. 

U bolnici su od utorka ujutro sve službe. Na teren su izašli i vatrogasci, koji su pokušali očitati koncentraciju štetnih plinova, ali test je bio negativan. Također, ondje su bili i zaposlenici plinare, ali nisu detektirali curenje plina. Iz policije su za Dnevnik Nove TV rekli da se još utvrđuju sve okolnosti ovog događaja. Izuzete su i nadzorne kamere koje bi policiji trebale pomoći da utvrdi što se zaista dogodilo.  

Hitni prijem ponovno je otvoren od 14 sati. Nitko od pacijenata nije prijavio nove simptome. 

– Sada špekulirati o kojem se agensu radilo zaista ne mogu. Nažalost, mi nismo našli uzrok. Uvijek je problem kad se uzrok ne nađe zbog toga što nas to plaši da bi se takav događaj mogao ponoviti – rekao je Alfirević. 

Dvije sestre koje su puštene kući još se ne osjećaju dobro. 

– Kažu da i dalje imaju glavobolju i uznemirenost. Otvorile su bolovanje. Jedna ima astmu, boji se s obzirom na kroničnu bolest. Još ne mogu vjerovati u situaciju u kojoj su se našle – napomenula je Ivanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba