Manje oružja, manje tragedija

Policiji predao dva pištolja i 325 metaka. Policija poziva i vas da učinite isto ako skrivate oružje

Objavljeno: 27.03.2024. zagorjeinternational

Jučer je jedna osoba u sklopu akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’ policijskim službenicima PU krapinsko – zagorske dragovoljno predala dva pištolja i 325 komada streljiva raznog kalibra.

Iz policije podsjećaju građane da je u tijeku provođenje akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba