NOVI MAROF: Rekonstrukcija zgrade Stare škole vrijedna 1,4 milijuna eura kreće punom parom. Gradonačelnik Jenkač poručio:

“Centar će biti namijenjen mladima i svim udrugama koje imaju bilo kakve aktivnosti”

Objavljeno: 27.03.2024. zagorjeinternational

Nakon što su krajem 2023. godine potpisani ugovori o rekonstrukciji i opremanju jednog od najstarijih objekata u Novom Marofu, radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji Stare škole trenutno su u punom jeku, nakon čega slijedi opremanje objekta. 

Stara škola Novi Marof tako bi trebala postati Multifunkcionalni centar za mlade, odnosno novo mjesto okupljanja Novomarofčana koji će u tom prostoru moći provoditi svoje aktivnosti i družiti se. 

Projekt je vrijedan ukupno 1,425 milijuna eura, s time da je potpora u iznosu od 997.491,54 eura stigla iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Zadovoljstvo sveobuhvatnom rekonstrukcijom Stare škole istaknuo je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je rekao kako će škola postati multifunkcionalni kulturno-društveni centar. 

– Prvih pet godina centar će biti namijenjen za mlade i sve udruge koje imaju bilo kakve aktivnosti, a da uključuju mlade. Od slikarskih kolonija, predavanja o pčelama, koristiti ga mogu svi naši vrtići, osnovne i srednje škole. Cijeli prostor će biti opremljen, naša Udruga “Mladi za Marof”, koja je ovdje imala prostore, i dalje će koristiti taj prostor, i sve te aktivnosti će biti besplatne u prvih pet godina. Dovoljno je imati ideju koja je namijenjena za mlade, od najmanjih uzrasta pa do studenata. S obzirom na to da su naše udruge jako aktivne, to zahtijeva i određene prostore koje ćemo im mi sada i osigurati – rekao je gradonačelnik Jenkač. 

Zgrada će biti podijeljena na tri dijela, a središnji dio zgrade većinom će koristiti udruge, dok danas-sutra postoji mogućnost da se tavan pretvori u hostel, a podrum u vinski podrum. 

Kako je istaknuo gradonačelnik, radilo se o već staroj i trošnoj zgradi koja bi se teško obnovila da nije bilo financijske injekcije EU fondova. 

– Svi prostori će se urediti. Kroz ovu investiciju i ovaj projekt, zgrada će dobiti novi sadržaj, a ono što je najvažnije je da će i dalje biti za djecu i mlade. Zgrada je prvotno bila građena kao škola koja je bila u upotrebi sve do izgradnje nove škole i ona i dalje zadržava svoju namjenu, a nastavit ćemo je zvati zgrada Stare škole – poručio je gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba