Još jedan kapitalni projekt vrijedan 584.000 eura

Ovih dana kreće dogradnja Dječjeg vrtića Konjščina

Objavljeno: 26.03.2024. zagorjeinternational

Na području općine Konjščina kreće se u još jedan kapitalan projekt – dogradnju Dječjeg vrtića Konjščina. Nakon provedenog postupka javne nabave, za izvođača je odabrana ‘Vodoprivreda Zagorje d.o.o.’, s čijim je direktorom Tomislavom Harapinom ugovor vrijedan 584.308,02 eura potpisala načelnica Anita Krok. 

Projektom je predviđena dogradnja vrtića za novih 40 mjesta za predškolsku djecu, a radovi bi trebali početi narednih dana. 

Projekt je sufinanciran u sklopu NPOO, pri čemu je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Općini dodijelilo 326.400 eura bespovratnih sredstava, koliko je bilo i moguće dobiti u tom trenutku prijave.

Kako je istaknula načelnica Krok, djeca su najveće blago, stoga je prioritet Općine osigurati im usluge i uvjete kvalitetnog predškolskog odgoja i obrazovanja.

– Mjesto u dječjem vrtiću i dalje smatram najvažnijom demografskom mjerom koja jedina usklađuje privatni i profesionalni život roditelja, a djeci pruža primarnu socijalizaciju. Dio sredstava za dogradnju stiglo nam je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, a ostatak sredstava osigurat će se iz proračuna Općine i sredstava pristiglih za sufinanciranja vrtića – rekla je načelnica te istaknula kako će sve biti spremno do početka rujna ove godine. 

– Ovim putem molim sve roditelje i zaposlenike za razumijevanje prilikom izvođenja radova – zamolila je načelnica Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba