Ante (30) sjeo mortus pijan za volan, ali pazite s čime se pravdao na sudu:

“Našao sam se s prijateljima koje ne viđam često, pa sam na prazan želudac popio par žestica”

Objavljeno: 26.03.2024. zagorjeinternational

Ante (30) je uhićen nakon što je zatečen kako mortus pijan upravlja automobilom u Daruvaru, piše Danica

Prema presudi, on je u rujnu lani oko 20.40 sati u Daruvaru upravljao osobnim vozilom krećući se Ulicom Stjepana Radića pri koncentraciji alkohola u organizmu od 2,58 promila. Kod sebe nije imao ni vozačku, ni osobnu. 

Ante je na sudu sve priznao i branio se kako stvarno rijetko pije alkohol jer je po zanimanju profesionalni vozač. 

– Tog dana našao sam se s prijateljima koje ne viđam često, pa sam skoro na prazan želudac popio par žestokih pića. A s obzirom na to da inače ne pijem, pokazalo mi je tako visoku koncentraciju. Inače sam uzoran vozači i dosad nikad nisam kažnjavan – rekao je Ante u svojoj obrani. 

Sutkinja mu se smilovala pa ga za alkohol kaznila s 900 eura. Inače, za tu koncentraciju minimalna je zakonska kazna 1320 eura, a maksimalna 2650 eura. 

Kao olakotne okolnosti uzeta mu je dosadašnja nekažnjavanost, priznanje, iskreno kajanje, nije ugrozio nikoga u prometu, imovinske prilike, okolnost da je vozač po zanimanju te ponašanje nakon izvršenja prekršaja. Otegotnih okolnosti nije bilo. 

Kako nije imao dokumente, kažnjen je s dodatnih 50 eura te mora podmiriti 40 eura prekršajnih troškova. No, od kazne oduzima mu se 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru u Daruvaru. Kad se sve zbroji i oduzme, mora ukupno platiti 910 eura. 

Ostavljena mu je mogućnost i da plati samo dvije trećine kazne, odnosno 606,66 eura, ako sve podmiri najkasnije tri mjeseca od pravomoćnosti presude. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba