Priopćenje NK Golubovec:

“Mi nismo dvorska luda! Igramo fer i nećemo dati da se s nama briše pod”

Objavljeno: 25.03.2024. Milorad Videković

Devetnaesto kolo 4. Nogometne lige Središte skupina A donijelo je apsurdnu situaciju zbog neodigrane utakmice između domaćeg Ilovca i gostujućeg Golubovca iako su obje ekipe bile na terenu.

Naime, nakon što domaćin nije osigurao uvjete koji se moraju ispuniti da bi se utakmica odigrala, nogometaši Golubovca pričekali su 15 minuta, a kako u tom zadanom roku nije bilo liječnika, odbili su odigrati utakmicu.

Što će biti, čeka se odluka povjerenika za natjecanje, ne znamo, ali znamo da je u službenom zapisniku delegat susreta Dario Jajčević iz Zaboka između ostalog napisao: “Pred početak utakmice održan je sastanak na kojem su utvrđene sve pojedinosti vezane za vođenje i organizaciju utakmice. Petnaest minuta prije utakmice u COMETU, nakon ovjere promijenjeno je najavljeno liječničko osoblje te određena nova osoba. Do početka utakmice nije se pojavilo liječničko osoblje te utakmica nije počela u zakazanom terminu. Čekalo se liječničko osoblje 15 minuta, ali se i dalje nije pojavilo. Gosti u 10:16 napuštaju teren te ne žele igrati. Navodno je liječničko osoblje imalo prometnu nesreću te je zbog toga kasnilo. Liječničko osoblje pojavilo se na terenu u 10:20, ali gosti se ne žele vratiti na teren te započeti utakmicu. Utakmica nije započeta ni odigrana.”

Priopćenje NK Golubovec

Četvrtoligaš iz Golubovca, koji je prošle sezone osvojio prvo mjesto u ovoj ligi s velikom bodovnom prednošću prednosti, ali nije napredovao zbog dosljednog primjenjivanja pravila, oglasio se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

– U svezi nedavnih događaja, neodigrane utakmice u Ilovcu, želimo samo reći da NK Golubovec nikad nije bježao od borbe i fair playa. Došavši u Ilovac dočekani smo kao građani drugog reda, bez pozdrava, bez dobrodošlice od strane domaćina. Prilikom izlaska na zagrijavanje salve uvreda su bačene na trenera i igrače. Kad je utakmica trebala započeti, domaćini su rekli da će liječnička služba kasniti pet minuta, mi smo to uvažili i nastavili sa zagrijavanjem. U 10:20 napustili smo teren jer nismo dobili nikakve informacije kad će utakmica započeti. Prilikom ulaska u svlačionice, domaćini nastavljaju s brutalnim vrijeđanjem, spominjanjem generala Koradea i ostale stvari koje je bolje ne spominjati. Usprkos tome još smo razmišljali da izađemo na teren i odigramo utakmicu, ali nakon napada na hodniku povukli smo se i odlučili da nećemo igrati. U tom trenutku još uvijek nismo imali uopće informaciju, zašto nema liječničke službe i zašto se toliko kasni. Revoltirani i razočarani ponašanjem domaćih navijača i uprave, razgovorom u svlačionici nakon svega odlučili smo da nećemo igrati jer se nismo osjećali sigurno – piše u prvom dijelu priopćenja.

– Da je domaćin otpočetka bio iskren i rekao da je doktor zaspao ili zaboravio na utakmicu što je bio slučaj utakmica bi se odigrala, a ne nekakva podmetanja kasnije s kojekakvim izmišljenim kvarovima, nesrećama i slično. Činjenica je da NK Ilovac nije pripremio i osigurao uvjete za odigravanje utakmice te stoga ista nije odigrana. Ekipe su izašle na teren u 9:30, činjenica je da smo mi stajali na terenu nepomično od 10:00 do 10:20 jer smo bili uvjeravani da liječnička služba stiže za tri minute. Pod tim uvjetima na terenu, na rubu regularnosti, igrači su se ohladili, trebalo je ponovno napraviti kompletno zagrijavanje, rizik od ozljeda se povećao, utakmica nije mogla početi prije 11:00. Privatne obaveze koje su igrači imali nakon utakmice, nisu bile odgodive. Stoga pitamo, zašto bi sve odgađali zbog domaćina koji nije bio ni fer ni korektan, koji je svjesno zavlačio i lagao. Igrači NK Ilovac su bili korektni, sami su rekli da su svjesni greške i da bi oni postupili isto. Zato molimo sve koji nisu bili prisutni da ne podmeću i ne komentiraju događaje na kojima nisu bili prisutni. Pravila su jasna, nama nije dana mogućnost da uđemo u 3. NL Centar, da ostvarimo ono za što smo živjeli i borili se godinu dana, pošteno osvojili ligu s 20 bodova prednosti. Zašto bi NK Golubovec bio dvorska luda, da se s nama briše pod. Stoga vas molimo, ne osuđujte i sjetite se kako su nas ti propisi koštali 3 NL Centar – poručili su iz NK Golubovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba