U osmom kolu 2. HNLŽ Pregrada ugostila Istru 1961

Odličan ulazak u prvenstvo, Pregračanke pobijedile 4:1

Objavljeno: 24.03.2024. Milorad Videković

U osmom kolu 2. Hrvatske nogometne lige za žene nogometašice Pregrade ugostile su Istru 1961 iz Pule i upisale pobjedu rezultatom 4:1. Odličan je ovo ulazak u prvenstvo ‘puca iz Pregrade’, s obzirom na ro da su 17. ožujka odigrale utakmicu devetog kola protiv NŠK Vrčevo na gostovanju i pobijedile 3:1 ( golove su postigle Jambrek, Sinković i Šćukanec – Hopinski ) te su u prva dva proljetna kola uzele svih šest bodova. Odigravanjem ova dva kola Pregračanke su opet na nogometnom terenu tek za mjesec dana, 21. travnja kada na svom terenu ugošćuju Sesvetski Kraljevec, obzirom da su deveto kolo koje slijedi već odigrale, a u desetom kolu su slobodne. Biti će to dobrih mjesec dana za uigravanje i odigravanje pripremnih utakmica prije odlučujućeg susreta protiv Neretve, trenutni lider prvenstva, 5. svibnja u Pregradi.

Sam susret protiv Istre išao je u jednom smjeru – dominacija domaćih igračica i pitanje koliko će razlike na kraju biti za njih. Sve je otvorila već u petoj minuti Petra Marec da bi Stanković i Šćukanec – Hopinski do 34. minute zaključile vodstvo od 3:0 u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu bila je to mirna utakmica u kojoj su domaće igračice imale veliki posjed lopte i čuvale sigurno vodstvo koje je malo “uzdrmano” u 69. minuti kada su gošće preko Zuber smanjile da bi točku na i stavila u 83. minuti Lana Stanković postigavši svoj drugi pogodak i postavila konačan rezultat Pregrada (4) – Istra 1961 (1).

Nakon osam odigranih kola na prvom mjestu je Neretva sa 16 bodova iz 6 utakmica dok je na drugom mjestu Pregrada sa15 bodova uz utakmicu više a treće mjesto zauzima sa osam bodova iz sedam utakmica NŠK Vrčevo.

ŽNK Pregrada – NK Istra 1961 4:1 (3:0)

Stadion NK Pregrada. Gledatelja: 80. Sudac. T. Prpić. Pomoćnici: Mrkoci i Ćulumović. Delegat: Goran Herceg.

Strijelci: 1:0 Marec (5); 2:0 Stanković (25); 3:0 Šćukanec – Hopinski (34); 3:1 Zuber (69); 4:1 Stanković (83).

ŽNK Pregrada: Jalšavečki, Mirt ( 70. Car ), Bočkaj, Kolar, Marec (70. Brežnjak ), Golubić, Vukić (85. Kucelj ), Šćukanec – Hopinski, Stanković (85. Hanžek ), Jambrek (46. Gorupec ), Sinković. Trener: Rudolf Hustić.

NK Istra 1961: Bačić, Pavlović, Gravkić, Zuber, Žiganto (59. Vitasović ), Buždon (59. Sejdić ), Bijelić, Queiroz Popović, Madunić (81. Skenderović ), Kamenčić, Macuka.

Trener: –

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba