Idućeg vikenda igra se zadnje kolo

KK KRAPINA: Pobjeda koja daje nadu!

Objavljeno: 11.03.2024. Milorad Videković

U sportskoj dvorani Đurmanec, uz podršku prepunih tribina, košarkaši Krapine ugostili su Ivanić i i slavili rezultatom 89:72.

Susret je bio izuzetno važan za obje momčadi s obzirom na to da je pobjeda Krapini nudila nadu u ostanak u ligi, a Ivaniću siguran ostanak.

Apsurd na početku dvoboja

Susret su puno bolje otvorili domaći košarkaši te su prvu četvrtinu završili s devet poena prednosti. Vidjeli smo i jednu apsurdnu situaciju, odnosno veliku pogrešku administracije gostujućeg sastava. Naime, u osmoj minuti susreta trener gostiju u igru je ubacio igrača s brojem 7 (Aciger), da bi nekoliko sekundi nakon ulaska suci prekinuli susret i provjerom zapisnika udaljili spomenutog igrača iz dvorane zbog činjenice da nije bio u zapisniku utakmice.

Ovaj incident kao da je bio inicijalna kapsula gostujućim košarkašima koji su u drugoj četvrtini zaigrali potpuno drugačije, sigurni u napadu i odlični u obrani te su nakon takve igre otišli odmor samo s -1.

Treća četvrtina bila je više borbena nego razigrana i raspucana, što govori i sam rezultat od 16:12 za Krapinu. No, u posljednjoj dionici susreta navijači Krapine su se potpuno probudili i svojim navijanjem pogurali momčad trenera Štefanića prema pobjedi od +17 (89:72). Izdvojiti nekog od krapinskih košarkaša bilo bi nepravedno prema svima koji su se borili na parketu, ovo je bila pobjeda sinergije košarkaša i navijača.

U posljednjem kolu koje donosi konačan rasplet tko će napustiti ligu, košarkaši Krapine gostuju kod Podsuseda, a Ivanić dočekuje Fortunu.

Postoji nekoliko kombinacija koje bi ostavile Krapinu u ligi. Ona najsigurnija je da Krapini treba pobjeda u Podsusedu, tako da odlučuju sami o sebi. Vjerujem da će na put prema Podsusedu krenuti i njihovi vjerni navijači!

KK KRAPINA – KK IVANIĆ 89:72 (24:15; 21:29; 16:12; 28:16)

Krapina: Marko Dmitrović 25, Filip Đurkan 14, Matija Markočić 14, Franjo Elčić 14, Vigor Borovčak 12, Mark Knezović 10, Bernardo Hršak, Daniel Strehovec, Bruno Ranogajec, Lovro Čižmek, Martin Mlinarić. Trener: Dino Štefanić

Ivanić: Mateo Habazin 24, Marko Nemec 22, Kristijan Razumić 9, Lovro Jelača 8, Marin Grmača 5, Petro Pajur 4, Josip Krsnik, Ivor Štefanović, Ivica Petričević, Jurica Drempetić. Trener: Tomislav Đura

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba