Kući su se vratili srca punih dojmova i dragih uspomena

HPD RADOBOJ: Planinari proveli vikend na Krku, Cresu i Lošinju

Objavljeno: 07.03.2024. zagorjeinternational

Prvi vikend u ožujku 97 članova HPD-a Radoboj iskoristilo je za dvodnevni izlet na otoke Krk, Cres i Lošinj. Unatoč lošem vremenu, putovanje je bilo obilježeno druženjem, zabavom i nezaboravnim iskustvima. Vodički tim činili su Dubravko Balent, Marija Poljak, Daniel Voska, Tomislav Kantolić te Martin Šimunić.

Subota je bila rezervirana za uspon na Obzovu (569 m.n.m.). Obzova je najviši vrh otoka Krka, a s vrha se pruža prekrasan pogled na veći dio Krka, Riječki zaljev, Velebit, Učku te otoke Cres i Lošinj. Nakon silaska s Obzove uslijedio je put prema lječilištu Veli Lošinj, gdje je planinare čekala večera.

Ni neravan teren ni kiša nisu zaustavili planinare

Putovanje je nastavljeno posebnim gostovanjem gospodina Stena Vidulića, predsjednika planinarskog društva Osorčica. Vidulić je pružio neprocjenjiv uvid u znamenitosti i bogatu povijest regije.

Tijekom uspona na vrh Sveti Mikula (639 m.n.m.) pružali su se vidici, no na samom vrhu krenuo je iznenadni pljusak. Kako za planinare ne postoji loše vrijeme, već samo loša oprema, družina se uputila dalje prema vrhu Sis (639 m.n.m.) na Cresu.

Unatoč izazovima koje su predstavljali vremenski uvjeti i neravan teren, kišom natopljenim staze i skliske padine, planinari su se vratili kući srca punih dojmova i dragih uspomena.

Vodiči se zahvaljuju planinarima, vozačima, gospodinu Viduliću i domaćinima na Velom Lošinju, koji su svojom predanošću i podrškom omogućili putovanje, ostavljajući svakom sudioniku nezaboravna iskustva i iščekivanje budućih avantura koje slijede već u travnju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba