Važna tri boda za krapinsku momčad

Preokret Zagorca, u Krapini pala Zelina!

Objavljeno: 02.03.2024. Milorad Videković

U 18. prvenstvenom kolu 3. Nogometne lige Centar krapinski Zagorec ugostio je Zelinu i preokretom u drugom poluvremenu došao do vrijedna tri boda uz pobjedu od 3:1.

Bio je to mali derbi klubova iz donjeg dijela prvenstvene tablice te je svakoj ekipi bila nužna pobjeda kako bi barem malo pobjegla od pratitelja iz samog dna tablice.

Novi trener na klupi Zagorca

U sastavu Zagorca bilo je nekoliko izmjena u odnosu na susret u Maču, tako da je s trenerske klupe upravljao dosadašnji pomoćni Ivan Ivanović, a na klupi su se našli Jazbec i Bračević. Od prve minute igrači Zagorca pokazali su iznimnu želju i htijenje da uzmu sva tri boda dok se gost zatvorio i čekao svoje prilike za brze kontranapade. Posjed lopte bio je u potpunosti na strani Zagorca, ali nije bilo prilika, već samo jedna poluprilika Šimunića u 31. minuti.

Takvu igru iskoristili su gosti u 22. minuti. Izgubljena je lopta kod gostujućeg šesnaesterca koju je odličnu iskoristio Husnjak te probio lijevu stranu Zagorca i ubacio loptu u šesnaesterac domaćina do samog Pličanića koji prima loptu i pogađa samu malu mrežicu nemoćnog Mužine. Tako se na odmor otišlo, unatoč jalovoj premoći domaćina, s minimalnim vodstvom gostiju iz Zeline.

Važna tri boda za momčad iz Krapine

Drugo poluvrijeme počelo je preslikom prvog, posjed lopte kod Zagorca, a Zelina pokušava preko kontranapada doći do povećanja vodstva, ali samo do 58. minute. Tada trener Ivanović vuče odličan potez. U igru ubacuje trojku Jazbec, Ružak i Korytskyi te igra Zagorca poprima sasvim drugačiju sliku. Posjed lopte ostaje, ali uz opasne napade sa stalnom prijetnjom prema vrataru Bermancu.

Odjednom je optimizam narastao i na tribinama kod malobrojnog gledateljstva i to se isplatilo, došlo je do potpunog preokreta u nepunih šest minuta! Najprije je u 62. Majcenić realizirao jedanaesterac nakon rušenja Štimca, a u 68. minuti Štimac je glavom proslijedio loptu u mrežu nemoćnog gostujućeg vratara nakon ubacivanja Majcenića iz slobodnog udarca. Točku na i u sudačkoj nadoknadi postavio je Bračević s prvim dodirom lopte nakon odličnog proigravanja Hanžića. Na kraju ipak zasluženo Zagorec 3 – Zelina 1.

ZAGOREC – ZELINA 3:1

ŠRC Podgora, Krapina. Gledatelja: 150. Sudac: Antonio Kožarec (Samobor) 7. Pomoćnici: Ivan Batušić (Cvetković), Dario Aščić (Velika Gorica)

Strijelci: 0:1 Pličanić 22′; 1:1 Majcenić 62′ -11m; 2:1 Štimac 68′; 3:1 Bračević 90+1′

ZAGOREC: Mužina 6; Landripet 6; Kunštić 6; Štimac 7; Turniški 6; Harrison 5,5 (Jazbec 6,5); Šimunić 6,5; Stiperski 5,5 (Korytskyi 6); Majcenić 7 (Strabić -); Brčić 5,5 (Ružak 6; Bračević -); Hanžić 6

Trener: Ivan Ivanović 7

ZELINA: Bermanec 5,5; Ljuboja 6; Garić 5,5; Haramina 6; Pličanić 6,5; Perišić 5,5 (Košćec -); Husnjak 5,5; Miloš 5,5; Ovčar 5,5 (Kordej -); Ćorić 5,5; Abiola 5,5

Trener: Boris Perković 6

Žuti kartoni:

ZAGOREC: Majcenić 45′

ZELINA: Ćorić 44′; Perković 45+1′; Perišić 58′; Ovčar 61′; Ljuboja 90′

Igrač utakmice: Matija Majcenić (Zagorec)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba