Zbunila se, mislila je da je za njen smjer upaljeno zeleno

Poduzetnica Mira (48) Audijem prošla na crveno i zabila se u policiju

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Krajem travnja se u 6 sati ujutro, na križanju Ulice grada Vukovara i Nove ceste u Zagrebu, dogodila prometna nesreća koju je skrivila poduzetnica Mira (48) koja je na semaforu prošla na crveno i zabila se u policijski auto. Prema presudi koja je stigla ovih dana, Mira je vozila Audi prometnom trakom za ravno i desno Vukovarskom u smjeru zapada, a dolaskom do raskrižja s Novom cestom nije se zaustavila na znak upaljenog crvenog svjetla na semaforu, piše Danica.hr.

– Ušla je u raskrižje kad je za njezin smjer kretanja bio upaljen znak crvenog svjetla, nastavila je vožnju ravno, uslijed čega je prednjim dijelom vozila naletjela na prednji lijevi dio osobnog automobila policije kojim je upravljala policajka. U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobila je vozačica policijskog automobila, liječnička pomoć pružena joj je u KBC-u Sveti duh u Zagrebu – navodi se u presudi.

Mira iz Vrbovca na sudu je sve priznala i rekla kako se zbunila i mislila da je za njen smjer kretanja upaljeno zeleno svjetlo.

Sutkinja je Miru kaznila sa 650 eura i 57 eura troškova postupka. Policija je tražila jednomjesečnu zabranu vožnje, no sutkinja se s tim nije složila. Rekla je da joj je vozačka potrebna zbog posla, a kao olakotnu okolnost uzela joj je dosadašnju neosuđivanost. Presuda je odmah postala pravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba