Hrvatska i Baby Lasagna skočili na najbolju poziciju ikad na eurovizijskom kladionicama, evo što kaže zagorski dobitnik Porina

SUHODOLČAN: Čestitam kaj je uspjel rasturiti uhodanu ekipu privilegiranih – donesel je tračak svježine

Objavljeno: 26.02.2024. zagorjeinternational

Nakon što je Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim pobijedio na Dori, Hrvatska je skočila na kladionicama za Eurosong. Trenutno je na drugom mjestu, što je njezina najbolja pozicija na eurovizijskim kladionicama ikad, piše Index

Ispred Hrvatske je jedino Ukrajina. Ukrajince će predstavljati alyona alyona i Jerry Heil s pjesmom Teresa & Maria, koja je pobijedila na izboru Vidbi. Ukrajina je od početka favoritkinja za pobjedu. Potom slijede Italija, Island, Belgija, Švedska… 

– Uvijek sam išao sa stavom – nije gotovo dok nije gotovo. Nisam uopće razmišljao ni o pobjedi ni o bilo čemu, bilo mi je bitno dati sve od sebe – rekao je. 

Najneslavniji ljudi u Hrvatskoj jutros su glazbeni stručnjaci HRT-a koji su krajem prošle godine sjedili u žiriju i birali pjesme koje će se natjecati na Dori 2024. godine. HRT-ov žiri izabrao je 24 pjesme za dva polufinala, a Baby Lasagnu je ostavio kao prvu rezervu. 

Lasagnu je u rezerve stavio stručni žiri koji čine: Željko Mesar (predsjednik žirija), Igor Geržina (glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a), Dražen Miočić (urednik programskog kanala HTV 4), Robert Urlić (urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija), Tomislav Krizmanić (predsjednik OGAE Hrvatska) i Ema Gross (glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija). 

Baby Lasagna je od žirija ukupno dobio 74 boda, a Vinko je bio na drugom mjestu s 59 bodova. 

Svoj osvrt na  novog pobjednika Dore dao je i poznati zagorski glazbenik i višestruki dobitnik Porina Rajko Suhodolčan, pritom ne štedeći riječi prema establišmentu. 

– Čestitam Baby Lasagni kaj je uspjel rasturiti već godinama, zamalo i desetljećima uhodanu ekipu privilegiranih (jednih te istih) autora, članova komisija i organizatora, čiji smo taoci u “njihovim” festivalskim (jednim te istim), tv projektima s uvijek jednim te istim pjesmama iliti “hičugama”, kak oni nazivaju svoja autorska glazbena djela, koja traju dok traje prijenos na teveju. Koga briga za to, bitno da se vrti i da idu autorska prava i nisu oni krivi (da citiram jednog od njih), kaj su “socijalno inteligentni, pa poznaju prave ljude na pravim pozicijama, koji onda mogu pogurati njihove hičuge.” No, ovaj skromni i očito talentirani dečko iz Istre, koji je slučajno upal na Doru i donesel tračak svježine u višegodišnju učmalost i dosadu, samo je dokaz da se može i da se trud isplati, te da se publiku nemre vječno varati, jer publika je ta koja na kraju presudi.  Bravo za Baby Lasagnu i želim mu puno uspjeha na Euroviziji – zaključio je Suhodolčan. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba