Sve više ih polaže i majstorske ispite

‘KO VAS ŠIŠA: U samo pet godina broj frizera i kozmetičara povećao se za čak 42 posto

Objavljeno: 26.02.2024. zagorjeinternational

Ceh frizera, kozmetičara, njege tijela i fitnesa u proteklih pet godina bilježi kontinuirani rast, na posljednji dan u siječnju ove godine u Hrvatskoj je aktivno 8807 obrta u spomenutom cehu, što je 2614 obrta više u odnosu na isti dan 2019. godine, a riječ je o povećanju za čak 42,2 posto, prenosi Glas Podravine

– Među prva tri zanimanja po broju položenih ispita u 2023. godini su upravo majstori frizeri, u prošloj godini dobili smo 89 novih majstora frizera koji su tako potvrdili da su im teorijska znanja i praktične vještine zaista izvanredne te da će uslijed dobivenog pečata kvalitete postati još traženiji na tržištu. U prošloj godini majstorski ispit je položilo i 18 hrvatskih kozmetičara – javili su iz HOK-a. 

Kao reakciju na povećanje obrtnika frizera i kozmetičara i njihovu težnju prema izvrsnosti, Hrvatska obrtnička komora je tri dana u ožujku na Zagrebačkom velesajmu posvetila upravo njima. Naime, Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK), u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom, od 8. do 10. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu okuplja vodeće hrvatske frizere i kozmetičare na višednevnom stručnom događanju pod nazivom ‘Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičara HOK-a’, kao dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024. U sklopu događanja će se održati Državno prvenstvo frizera i kozmetičara, natjecanje frizerskih škola Hrvatske te niz zanimljivih panela i predavanja. 

– Gradimo manifestaciju koja će biti ključna za hrvatsku industriju ljepote, stvaramo platformu na kojoj ćemo predstaviti, ali i unapređivati naša izrazita domaća znanja i vještine. Važan segment događaja su svakako državna prvenstva za frizere i kozmetičare, ali i školska natjecanja – to su novi naraštaji koji su budućnost naše industrije ljepote. Pozivamo sve predstavnike struke da se uključe i nazoče događanju te da zajedno stvorimo najveće regionalne susrete predstavnika ove dvije struke, poziva predsjednica Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Martina Gregur, koja je ujedno i renomirana sutkinja na svjetskim frizerskim natjecanjima. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba