TAJNA LJUBAVI: Sad već tradicionalno, u Donjoj Voći u mjesecu ljubavi slave se zlatni pirovi – ove godine njih čak 10

KAKAV JUBILEJ: “Niste ni svjesni koliko ste svojim primjerom doprinijeli ovoj sredini – svaka vam čast”

Objavljeno: 24.02.2024. zagorjeinternational

Na vjenčanjima se često čita Poslanica Korinćanima u kojoj se točno opisuje što je to ljubav, no živimo u svijetu gdje mnoštvo parova te riječi čuje samo letimično bez da ih kasnije pretoči u stvarnost.  

Ipak, potvrda kako su one, prije čak 50 godina, pale na plodno tlo, dolazi nam iz Donje Voće gdje je danas u mjesecu ljubavi upriličena proslava za 10 parova. 

Ideja je to načelnice Sanje Kočet koja je obilježavanje ovih zlatnih pirova započela prije tri godine, smatrajući kako su upravo ti parovi pravi primjer zajedništva kojeg mogu iz njihovog primjera naučiti mnogi mladi, ali i sama zajednica.  

– Možda i niste svjesni, no mi sa strane itekako vas gledamo kakav ste samo doprinos dali sredini jer 50 godina nije malo i svaka vam čast na tome. Kroz cijeli mjesec ljubavi obilazimo parove, a ove godine uz osam njih i naš župnik je našao još dvoje. Uz svojevrsnu zahvalu pripremili smo košaricu poklona s domaćim proizvodima, personalizirano licitarsko srce te povelju ljubavi – obratila se načelnica Kočet parovima te otkrila što je naučila u godinama otkada se održava ovakva obljetnica u Donjoj Voći. 

– Recept za sad ne znam, no ono što mogu vidjeti iz vašeg iskustva, potrebno je prvenstveno poštovanje jedno prema drugome, a zatim razumijevanje i potpora te strpljenje – kazala je Kočet, zahvalivši se svima što dijele to postignuće jer su tako daju važnu poruku zajedništva i ljubavi pogotovo mlađim generacijama.  

Ispred Općinskog vijeća okupljene je pozdravio vijećnik Branko Jakopec koji se je složio s riječima načelnice Kočet te dodao kako mu je zadovoljstvo i čast poznavati parove koju su primjer, ne samo u svojoj kući nego i u široj zajednici. Uz to, u šali je dodao kako se slobodno mogu posvađati jer sad zasigurno znaju kako se mogu pomiriti.  

Parovi su Ana i Stjepan Patričević, Danica i Stjepan Sambolec, Katarina i Alojz Gregurec, Danica i Stjepan Jakopanec, Draga i Slavko Medenjak, Jelena i Ivan Bušina, Anđela i Vjekoslav Rukelj, Josipa i Vladimi Leskovar, Ana i Marijan Komes te Agata i Antun Zagorc .  

Također, parovi, njih petero koliko ih se je danas skupilo u Etno kući u Gornjoj Voći blagoslovio je vlč. Pavao Mesarić.  

– Lijepo je od načelnice što njeguje slavlje tog bračnog života koji je potreban u našoj domovini,  gdje neki se već rastaju ili žive zajedno bez braka po 20 godina. Svijest mladog čovjeka okrenuta je karijeri, biznisu i zajedništvu dok god ide dobro. Vi ste prošli zajedno 50 godina i bilo je tu i sunca i kiše, ali i svađe i opraštanja. Nemoguće je proći kroz život bez svađe, no to opraštanje i želja za zajedništvom daju lijepu bračnom životu – poručio je vlč. Mesarić. 

Mi smo pak zamolili bračni par Medenjak da nam otkriju svoju tajnu 50-godišnjeg braka i ljubavi. 

– Bilo je tu puno uspona i padova, bolesti i velikih briga pa sam je izuzetno drago što smo danas ovdje. Od početka je bila to prava ljubav, a savjet za mlade je prvenstveno da slušaju jedno drugo jer svaka situacija se može riješiti razgovorom između supružnika. Najviše od svega je potrebno biti iskren jer to je bit života – zaključili su Draga i Slavko Medenjak dodavši kako se oni ni ne osjećaju da su toliko dugo u braku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba