ČAKOVEC: Krenula sadnja čak 1000 stabala diljem grada te ugradnja 100 novih klupa i koševa

“Već ove godine dobivamo nove zelene površine, a postavit će se i urbana oprema na prijedlog naših sumještana”

Objavljeno: 13.02.2024. zagorjeinternational

Nakon što je Grad Čakovec na javni poziv za sufinanciranje mjera prilagodbe klimatskim promjenama kojeg je proveo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost aplicirao projekt zasjenjivanja postojećih pješačko – biciklističkih staza, sadnjom stabala s postavom prateće urbane opreme – klupa i košara za otpatke, dobio je zeleno svijetlo i kreće u njegovu provedbu. 

Još jedan uspješno pripremljen i apliciran projekt čakovečkog gradskog tima omogućit će diljem grada u narednom periodu nabavu, dopremu i sadnju 1000 novih sadnica stabala te ugradnju 100 klupa i 100 koševa za otpatke na čak 14 lokacija. 

Uz sadnju novih drveća te nove klupe i koševe, kreće sanacija pješačko – biciklističkih staza. 

Kako je objasnila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini cilj je projektom formirati nove zelene nasade, posebno obogatiti i uljepšati ulaze u Čakovec te dati gradu mogućnost da “diše“. 

– U narednom periodu očekuje nas diljem Čakovca intenzivna sadnja, kako bi naš grad već ove godine dobio nove zelene površine, a postavljat će se i urbana oprema koja nam je također potrebna, dijelom i uz uzimanje u obzir sugestija te prijedloga naših sugrađana. Prije početka radova izradili smo Elaborat sadnje stabala, postave klupa i košara za otpatke s mikro lokacijama dionica, a dodatna vrijednost ovog projekta je i činjenica da će se uz sadnju sanirati pojedine pješačko-biciklističke staze – objasnila je čakovečka gradonačelnica. 

Projekt “Sadnja drvoreda uz staze na području Grada Čakovca“ s 80 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a njegova ukupna vrijednost je oko 175.000 eura s PDV-om. U ovom je trenutku krenula prva faza projekta, tijekom koje će se posaditi 369 stabala na sedam lokacija. 

Prve obuhvaćene lokacije su Neumannova ulica, Ulica Braće Graner, Športska, Kalnička, Zagrebačka, Preloška, Vukovarska i Ulica Putjane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba