Bar bi ona trebala znati kakve su posljedice

Sutkinja krala odjeću. Udaljena s posla, ali i dalje će primati oko 1200 eura mjesečno

Objavljeno: 05.02.2024. zagorjeinternational

Državno sudbeno vijeće na dodatna je tri mjeseca iz službe udaljilo sutkinju Trgovačkog suda u Zadru T.G. koja je optužena da je krala odjeću u shopping centru ‘Supernova’, u trgovini ‘C&A’, piše Danica.hr.

Naime, tereti ju se da je u dva navrata, 17. kolovoza i 6. rujna preklani, iz trgovine u zadarskom trgovačkom centru otuđila razne odjevne predmete u ukupnoj vrijednosti 267,04 eura na način da je s robom odlazila u kabine za presvlačenje i tamo skidala sigurnosne etikete i zaštitu kako je ne bi otkrili na izlazu iz trgovine. 

Utvrđeno je da je 17. kolovoza ukrala jednu haljinu i suknju, jedan prsten, tri bluze oštetivši dućan za ukupno 151 euro. Otprilike dva tjedna poslije, iz iste je trgovine uzela sako i dva para hlača ukupne vrijednosti nešto manje od 116 eura.

Za vrijeme privremenog udaljenja s dužnosti sutkinja ima pravo na polovicu plaće, odnosno oko 1200 eura, s obzirom na to da joj je plaća bila oko 2400 eura.

Optužena je za produljeno kazneno djelo protiv imovine, za što joj prijeti do pet godina zatvora. Produljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca počinje s 19. veljače. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba