Brojni posjetitelji uživali u legendama o trakošćanskom i kineskom zmaju

FOTO: Nezaboravna proslava Kineske nove godine u Dvoru Trakošćan pokazala se kao odlična prilika za spoj kineske i hrvatske kulture

Objavljeno: 05.02.2024. zagorjeinternational

Dvorac Trakošćan protekle nedjelje bio je domaćin nezaboravne proslave Kineske nove godine koju je organizirao u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, te uz podršku Veleposlanstva Narodne Republike Kine u RH. Proslava je privukla brojne posjetitelje koji su imali priliku iskusiti čaroliju obilježavanja ovog posebnog događanja. 

– Od 10 do 16 sati, dvorac je bio prepun aktivnosti za sve generacije. Djeca su uživala u oslikavanju lica elementima zmaja, sudjelovala u izboru najbolje maske te slušala zanimljive priče i legende o trakošćanskom i kineskom zmaju. Posebna nam je čast bila ugostiti i Emu Dujmović iz Samobora koja uči kineski od svoje pete godine, a koja je za djecu pripremila priču i crtež zmaja – kazali su iz Dvora Trakošćan. 

Odrasli su imali priliku isprobati tradicionalnu kinesku odjeću, te uživati u zvukovima Guzhenga. Također svaki je posjetitelj mogao otisnuti novogodišnje želje i ispisati svoje ime na kineskom jeziku. 

Jedan od vrhunaca događaja bili su prekrasni tradicionalni plesovi koje su izvodili partneri iz Konfucijevog instituta, uključujući ples kineskog lava i ples kineskog zmaja. Sve ove aktivnosti bile su uključene u cijenu redovne ulaznice za muzej, što je dodatno privuklo mnoge posjetitelje. 

Ova proslava Kineske nove godine u zmajskom dvorcu Trakošćan bila je zaista posebna prilika za spajanje kineske i hrvatske kulture na jednom mjestu. 

– Bilo nam je iznimno drago vidjeti toliko ljudi kako uživaju u aktivnostima i stvaraju nezaboravne uspomene te se nadamo da će ovo postati tradicija koju ćemo nastaviti i idućih godine – poručili su. 

Ovaj događaj nije samo pružio zabavu i edukaciju, već je također simbolizirao važnost razmjene kulture i tradicija između različitih dijelova svijeta. Svi prisutni su uživali u spoju različitih aspekata kineske i hrvatske baštine, što je rezultiralo jedinstvenim i nezaboravnim iskustvom za sve posjetitelje. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba