Nije mu to bio prvi skok s te zgrade, ali nažalost jest posljednji

VIDEO: Britanac skočio s 29. kata, no padobran mu se nije otvorio – sve snimio kamerom

Objavljeno: 30.01.2024. zagorjeinternational

Britanski base padobranac poginuo je u Pattayi na Tajlandu nakon što mu se nije otvorio padobran, priopćeno je iz tamošnje policije. Lokalni mediji pišu da je riječ o 33-godišnjem Nathy Odinsonu, padobrancu i base skakaču čije su fotografije i videosnimke vratolomija u skokovima punile društvene mreže, prenosi Telegram

Tragedija se dogodila nakon što je Odinson skočio sa zgrade od 29 katova u subotu oko 19:30. Policija je priopćila da su došli nakon dojave očevidaca koji tvrde da je čovjek pao na tlo kroz krošnju drveta. 

Odinson je na krov zgrade došao s prijateljima koji su snimali skok za društvene mreže. Policija je ispitala njegova prijatelja koji je skok snimao s tla, kazao je zamjenik istražnog inspektora Kamolporn Nadee iz policijske postaje Bang Lamung. 

Zaštitari u zgradi s koje je Odinson skakao navode da to nije prvi njegov skok s krova zgrade. 

– Padobran koji je preminuli koristio za skok ovaj put nije funkcionirao. Forenzičari i dalje istražuju slučaj i pregledavaju padobran – rekao je Kamolporn. 

U VIDEO-u incidenta može se vidjeti Odinson na krovu dok govori u kameru. Na glavi ima kacigu na koju je pričvršćena kamera i vidi se da pregledava opremu prije skoka. 

Fotografije s mjesta događaja koje su objavili lokalni mediji prikazuju djelatnike hitne pomoći nakon dojave o nesreći, piše The Independent. 

Base jumping smatra se jednim od najekstremnijih padobranskih disciplina. Za razliku od vremenski dužeg pada iz aviona, sudionici imaju samo nekoliko sekundi za reakciju u slučaju da nešto pođe po zlu. Base skokovi su skokovi s nepokretnih objekata, poput zgrada u koju skakač može biti otpuhan ako ima vjetra ili se može udariti pri skoku prema dolje. 

Skakači se obično oslanjaju na jedan padobrani nemaju rezervni padobran poput onih koji skaču iz aviona. U brojnim državama ta vrsta padobranstva je zabranjena, a brojni skakači ih izvode protuzakonito. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba