Donedavni predsjednik postao savjetnik

“PO POTREBI”: Frane Barbarić prihvatio novo radno mjestu u HEP-u

Objavljeno: 26.01.2024. zagorjeinternational

Nakon što je vođenje Uprave HEP-a preuzeo u v.d. statusu Vice Oršulić odgovoreno je da bivši predsjednik Uprave, Frane Barbarić, još razmatra ponudu novog ugovora. Sada je potvrđeno da je prelomio i odlučio se za ostanak u tvrtki koju je donedavno vodio, piše Forbes Hrvatska.

– Bivši predsjednik Uprave Frane Barbarić prihvatio je radno mjesto savjetnika u Uredu uprave, koje mu je ponuđeno sukladno ugovoru o radu koji je imao kao predsjednik Uprave te Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji Hrvatske elektroprivrede – odgovoreno je na upit FORBES Hrvatska.  

Iako se nakon podnošenja ostavke zbog dizanja optužnice za bespravnu gradnju na Hvaru spekuliralo da Barbarić možda neće prihvatiti ostanak u tvrtki s obzirom na ponuđenu poziciju koja je znatno “niža“ i marginalnija od one na kojoj je bio donedavno, on je ipak prelomio da ostaje u HEP-u.  

Cijela Uprava, predvođena v.d. predsjednikom Vicom Oršulićem, koja je do sada imala već dva savjetnika, Igora Akmadžića i Huberta Bašića, sada dobiva i trećeg, i to dugogodišnjeg iznimno utjecajnog bivšeg predsjednika Uprave – što sigurno donosi zanimljivu dinamiku u vrh Uprave. Naime, Uprava u kojoj je do sada Barbarić bio šef, sada bi trebala koristiti njegove savjetničke usluge, odnosno, uključivati ga “po potrebi“.

S obzirom na to da Upravu i dalje čine osobe iz njemu bliskog kruga, uz Vicu Oršulića, Petar Sprčić i Tomislav Šambić, a Barbariću pri smijeni službeno nisu spočitnuti nikakvi problemi u poslovanju HEP-a, niti ga se smatralo odgovornim u aferi Plin za cent – za koju je DORH službeno započeo izvide – on zapravo može i dalje značajno utjecati na rad Uprave HEP-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba