Popis raznih zanimljivih događanja je podugačak

Općina Donja Voća po prvi put se pridružuje manifestaciji “Noć muzeja“

Objavljeno: 24.01.2024. zagorjeinternational

Po prvi puta ove će se godine izuzetno posjećenoj kulturnoj manifestaciji “Noć muzeja” priključiti i Općina Donja Voća pod naslovom “Starim običajima i kulturnim nasljeđem za novu publiku”.

U petak, 26. siječnja, u noći u kojoj svoja vrata besplatno građanima otvaraju muzejske ustanove diljem Hrvatske predstavljajući svoje muzejske zbirke i postave, u općini Donja Voća će se moći razgledati postav virtualne zagorske hižice u kojoj se uz pomoć suvremene tehnologije (hologramske projekcije, VR naočale i dr.) prikazuje svakodnevni život stanovnika Voće u nekim prošlim vremenima. U sklopu virtualne hižice, u organizaciji članova KUD-a Voća uprizorit će se stari običaji, održat će se dječje radionice starih voćanskih igrica, čitati narodne priče voćanskog kraja te predstaviti izložba novijeg stvaralaštva (Vinko Gregurec, Robert Garafolić) u vremenu od 18 do 20 sati. 

Uz mogućnost razgleda virtualne zagorske hižice, od 17 do 18 sati moći će se razgledati župna crkva sv. Martina biskupa u Donjoj Voći te saznati više o umjetničkom sadržaju i povijesti crkve iz predavanja Vlaste Zajec s Instituta za povijest umjetnosti.

Bit će to prigoda na jednom mjestu upoznati bogato kulturno i povijesno nasljeđe voćanskog kraja. Organizator događanja kojim će se Općina Donja Voća po prvi puta priključiti “Noći muzeja” je Kulturno umjetničko društvo ‘Voća’ uz pokroviteljstvo Općine Donja Voća.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba