"Radi se Pelješki most i druga cijev tunela Učka, a mi već nekoliko godina čekamo tih 12 kilometara ceste između Varaždina i Čakovca"

Međimurski župan: Nama s vlakom treba tri sata do Zagreba, to je nepravedno i boli

Objavljeno: 20.01.2024. zagorjeinternational

Međimurski župan Matija Posavec gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je komentirao izlazak ‘Nezavisne platforme Sjever’ samostalno na izbore.

Naveo je kako je Razvojni projekt za sjever potpisan 2021., no da on nije zadovoljan.

Posavec se žali na odnos države prema Međimurju

– Iz naše županije otišlo je 12 projekata od koji je krenuo jedan. To nije korektno prema građanima Međimurja, jer sjever Hrvatske je najproduktivniji i njega treba tjerati da povuče još više – rekao je Posavec. Dodao je kako je prosjek izvoza po glavi stanovnika u Hrvatskoj 4300 eura, a u Međimurju 8105 eura.

– Imamo i dvostruko jači rast BDP-a od cijele zemlje, ali on je mogao biti i veći kada bi se više ulagalo u infrastrukturu, ali toga nije bilo. Radi se Pelješki most i druga cijev tunela Učka, a mi već nekoliko godina čekamo tih 12 kilometara ceste između Varaždina i Čakovca. Također, kada sjednete na kolodvor u Čakovcu, vama treba tri sata da budete na Glavnom kolodvoru u Zagrebu – naglasio je Posavec.

– To je nepravedno i boli i mislio sam da će ovaj sporazum to izbalansirati, ali nije – dodao je i napomenuo na problem bolnica koje bi prema novom zakonu trebale prijeći u ruke države, a za koji su čak tražili i ocjenu ustavnosti.

Odbija opciju koalicije s HDZ-om

Što se izbora tiče, Posavec je kazao da su oni isključivo u centru. O mogućoj koaliciji i broju mandata rekao je da računaju na tri mandata na sjeveru.

– Na svakim izborima je nova politička realnost. Ankete se rade na malom uzorku i u situaciji kada je Hrvatska jedna izborna jedinica. Kada na jednom području imate stranku koja je na pragu pet posto ta stranka može osvojiti mandat, a ako imate takvih u deset jedinica, to je deset mandata – naveo je i odbio opciju da idu s HDZ-om, ali i s drugima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba