Grad Krapina je ove godine izdvojio 250.000 eura za sport

KRAPINA: Potpisan ugovor između Grada i Sportskog saveza, najavljena izgradnja nove dvorane

Objavljeno: 19.01.2024. zagorjeinternational

Danas je u krapinskoj Gradskoj vijećnici potpisan ugovor između Grada i Sportskog saveza. Potpisali su ga gradonačelnik Zoran Gregurović i predsjednik Sportskog saveza Saša Kundih.

Gregurović: Ulažemo značajna sredstva u sport

Prvi je riječ dobio gradonačelnik Gregurović.

– Što se tiče samog krapinskog Sportskog saveza, predviđeno je 250.000 eura, koje će onda Sportski savez podijeliti svojim članicama i članovima. Grad ulaže značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, najviše se ulaže u Športsko-rekreacijski centar u Podgori koji se kontinuirano obnavlja. Imamo osigurano i 120.000 eura za izgradnju montažnih tribina za novo igralište s umjetnom tribinom, a ove godine osigurano je i 35.000 eura za nekadašnju kuglanu – rekao je Gregurović.

Osigurana su sredstva i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju jedne multifunkcionalne sportske dvorane, za što je predviđeno 55.000 eura. Nažalost, trenutno imamo na raspolaganju samo jednu sportsku dvoranu. Predviđena su sredstva i za izgradnju rasvjete uz glavno nogometno igralište te za izgradnju trim staza oko cijelog sportskog centra. Također, imamo sredstva i za malo nogometno igralište za mlađe dobne kategorije – dodao je Gregurović.

Kundih: Vide se rezultati

Predsjednik krapinskog Sportskog saveza Saša Kundih istaknuo je da će ovih 250.000 eura itekako dobro doći.

– Iznos koji Grad daje za sport povećava se svake godine. To je pozitivno i rezultati se vide. Imamo sve više djece koja se bave sportom, imamo sve više sportaša s vrhunskim rezultatima, a prošle godine smo počeli raditi i s djecom vrtićke dobi. Sportska zajednica dobro radi od prvog dana, imamo pravilnik o dodjeli sredstava, vodimo brigu koliko imamo ekipa u kojem natjecanju te koliko se radi s djecom, a to nam je najbitnije – rekao je Kundih i dodao da se najviše djece bavi nogometom, rukometom i košarkom, a sve popularniji je i savate boks.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba