Hrvatske ceste financirat će 75 posto ukupnih troškova

NOVI MAROF: Uskoro rekonstrukcija Oštričke ulice i sanacija dviju cesta, sve će koštati skoro pola milijuna eura

Objavljeno: 18.01.2024. zagorjeinternational

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić potpisali su Načelni sporazum o sufinanciranju radova na rekonstrukciji i sanaciji cesta na području grada Novog Marofa.

Vrijednost radova je oko 430 tisuća eura

Potpisanim sporazumom Hrvatske ceste obvezuju se sufinancirati radove na rekonstrukciji ceste u Oštričkoj ulici, spoju državne ceste i istočne obilaznice, u duljini od 300 metara te na sanaciji dionica državnih cesta DC3 i DC24, s uređenjem odvodnje i izgradnjom nogostupa ukupne duljine 200 metara.

Ukupna vrijednost radova je oko 430.000 eura, za uslugu nadzora izdvojit će se 13.000 eura, sve bez PDV-a, a Hrvatske ceste financirat će 75 posto ukupnih troškova, dok će Grad Novi Marof osigurati preostali dio iznosa.

Gradonačelnik Jenkač: Vrijeme je za sanaciju

– Zbog radova na istočnoj gradskoj obilaznici, brojni kamioni i bageri koristili su upravo Oštričku ulicu za pristup samom gradilištu. Zbog toga su nastala znatna oštećenja na samoj prometnici i sada je vrijeme da se ona saniraju. Hrvatske ceste spremno su uskočile i pokrit će veći dio troškova, dok ćemo jedan manji dio financirati iz gradske blagajne – istaknuo je gradonačelnik Jenkač, dodavši da je Novi Marof izgradnjom istočne obilaznice dobio novu prometnu žilu kucavicu koja je gusti promet izmjestila iz gradskog središta te time znatno povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

– Nismo zaboravili niti na ostale prometnice, a ulaganje u sanaciju Oštričke ulice dokaz je tome – zaključio je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba