Tek 29 kilometara prošao je za 70 minuta

Poznati Britanac iskušao vožnju vlakom u Hrvatskoj! “Bilo je depresivno”

Objavljeno: 17.01.2024. zagorjeinternational

Britanac Paul Bradbury koji godinama živi u Hrvatskoj, ohrabrio se i kupio kartu za vlak od Osijeka do Erduta. Vlak od Osijeka do Erduta vozi brzinom od 25.54 kilometara na sat te putovanje traje više od sat vremena, a Osijek je od Erduta udaljen samo 29 kilometara, piše Index.

Bradbury je snimio vlog u kojemu se vidi kako kupuje kartu, a djelatnik HŽ-a ga prepoznaje.

Predviđeno je bilo da će putovanje od 30 kilometara potrajati 70 minuta, a povratna vožnja bila je zakazana 35 minuta nakon dolaska vlaka u Erdut.

Bradbury se snimio u vlaku koji je išao brzinom od 25.54 kilometara na sat, a u jednom trenutku se vidi maleni automobil koji je, iz perspektive vlaka, projurio cestom.  

– Učinilo mi se da je pored mene prošla Rimac Nevera – našalio se.

– Ovo je depresivna vožnja, da budem iskren. Idemo na sami istok Hrvatske, u Erdut. Ova regija poznata je po vinu – govori Bradbury. U vlak je ušlo šestero ljudi, a u Erdutu su izašli samo on i još jedna osoba.

U Erdutu, kaže, nije bilo nikoga. Objekt koji se nalazi na stanici bio je zatvoren za putnike.

Dok se vozio od Osijeka prema Erdutu, o mjestima kroz koja je prolazio govorio je kao o “zaboravljenom dijelu Hrvatske”. Napominje da su u bivšoj Jugoslaviji vlakovi na ovom području funkcionirali bolje te da se od Zagreba do Beograda moglo doći za tri sata.

– Ovo putovanje mi je otvorilo oči. Bilo je depresivno. Ovo pokazuje da u Hrvatskoj hitno moramo promijeniti infrastrukturu željeznica – kaže.

Na kraju napominje da je vlak bio čist i topao te da je došao na vrijeme.

Video možete pogledati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba