Prvi put su ga isključili iz prometa, no on se vratio po auto i nastavio dalje

DONJA STUBICA: Policajci unutar 45 minuta dvaput zaustavili 55-godišnjaka pijanog za volanom

Objavljeno: 11.01.2024. zagorjeinternational

PU krapinsko – zagorska izvijestila je da je u srijedu u Donjoj Stubici, oko 16.30 sati, zaustavljen 55-godišnji vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,01 promila, a za vrijeme vožnje razgovarao je i na mobitel.

– Policijski službenici isključili su vozača iz prometa i vozaču je uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozač je ostavio vozilo parkirano na parkiralištu i napustio mjesto događaja pješice – stoji u izvješću, no priča se nastavlja:

– Potom, oko 17.15 sati, policijski službenici u istoj ulici nedaleko od prvog zaustavljanja, ponovo su zaustavili 55-godišnjeg vozača, te je utvrđeno kako se vratio po vozilo i nastavio vožnju – pisalo je u izvješću.

Vozač je uhićen i u četvrtak je oko 12 sati, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na sud gdje mu je rješenjem određena novčana kazna od 1000 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba