Na zagorskim cestama za vikend zabilježena 83 prometna prekršaja

KRAPINA SELO: 58-godišnjak ulovljen za volanom s 2 promila. Policija ga ugostila u svojim prostorijama

Objavljeno: 08.01.2024. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđena su ukupno 83 prometna prekršaja od čega devet prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 60 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u petak, 5. siječnja oko 20.30 sati u Krapini Selu kod 58-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,00 promila. Također, vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom. 58-godišnjaku je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola – izvijestili su iz policije.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 58-godišnjeg vozača bit će podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1400 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba