Završio je u istražnom zatvoru

Mladić kojeg je policija tražila zbog pokušaja ubojstva je unuk Antuna Vrdoljaka

Objavljeno: 02.01.2024. zagorjeinternational

Matija Vrdoljak, sin Luke i Ivane Vrdoljak i unuk Antuna Vrdoljaka, uhićen je nakon što su ga građani prepoznali na fotografijama koje je objavila policija. Sumnjiče ga da je 9. prosinca prošle godine u središtu Zagreba nožem pokušao ubiti 21-godišnjaka.

Kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke, 26-godišnji Vrdoljak završio je na mjesec dana u zagrebačkom istražnom zatvoru. Tužiteljstvo ga sumnjiči da je s više uboda nožem pokušao ubiti mladića (21) koji je bio u skupini s kojom se sukobila Vrdoljakova skupina prijatelja. Kako neslužbeno doznaju 24sata, Vrdoljak, koji živi s djedom Antunom, na ispitivanju se branio šutnjom.

Građani su ga prepoznali na fotografijama

Podsjetimo, policija nije odmah utvrdila tko je mladić koji je sudjelovao u sukobu u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici ispred hotela Sheraton i nožem napao drugog mladića. Nakon dva tjedna istrage odlučili su pomoć zatražiti od građana što se pokazalo kao pun pogodak. Naime, nakon što je policija objavila fotografije mladog Vrdoljaka kao osobe koju žele ispitati oko sukoba koji je rezultirao pokušajem ubojstva, javili su se građani koji su prepoznali unuka poznatog redatelja.

– Tijekom kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja da je 9. prosinca 2023. godine u 4:27 sati u Draškovićevoj ulici došlo do verbalnog i fizičkog sukoba. U njemu je sudjelovalo više osoba, a među njima je bio i oštećeni 21-godišnjak kojemu je osumnjičeni 26-godišnjak prišao s leđa te mu je, iako je znao da ga 21-godišnjak ne vidi i ne može se obraniti, nanio više ubodnih rana s namjerom da ga usmrti nožem koji je imao kod sebe – objavila je policija, dodavši kako je liječnička pomoć ozlijeđenom 21-godišnjaku pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Ovo mu nije prvi incident

Kako doznaju 24sata, Matija Vrdoljak nekoliko je puta bio prekršajno kažnjavan. Jednom jer je, nakon što je pod utjecajem alkohola galamio i ometao javni red i mir, vulgarno izvrijeđao policajku koja je došla na intervenciju, a nekoliko puta i zbog toga što su kod njega pronašli marihuanu.

On je sin najmlađeg sina Antuna Vrdoljaka Luke i njegove supruge Ivane. Poduzetnički par spominjao se svojedobno po medijima zbog navodnog duga od pet milijuna kuna za neplaćenu najamninu i porezna davanja za gornjogradski prostor u kojem su desetak godina imali kafić Tavernu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba