Maltretirao ju je cijelu prošlu godinu

Zagorec prislonio pušku na čelo partnerice i opalio. Jedva se uspjela izmaknuti

Objavljeno: 02.01.2024. zagorjeinternational

Željko Š. (41) pritvoren je zbog pokušaja teškog ubojstva. Terete ga da je iz improvizirane puške pucao u ženu koji je maltretirao cijelu godinu. Pretragom njegove kuće pronašli su oružje koje je zabranjeno građanima, pišu 24sata. Kako ne bi mogao ponovno maltretirati izvanbračnu suprugu, ili je pokušati ubiti, te kako ne bi mogao utjecati na svjedoke, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Željka Š. pritvorio je na mjesec dana.

Kako je objavilo Županijsko državno odvjetništvo, postoji osnovana sumnja da je Željko Š. od siječnja 2023. pa sve do 27. prosinca, u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije te na drugim adresama na kojima je stanovao sa svojom izvanbračnom suprugom, počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju. Također ga sumnjiče za nasilje u obitelji, tjelesne ozljede i prijetnje.

Osnovano se sumnja, objavilo je tužiteljstvo, i da je neovlašteno nabavljao oružje čije držanje je građanima zabranjeno te da je oštetio osobno vozilo u vlasništvu svoje izvanbračne supruge. Stoga ga terete i za oštećenje tuđe stvari te za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba