Pred kraj kalendarske godine održan svečani prijem Međimurske županije u zgradi Scheier u Čakovcu

“U vremenu pred nama, bit će mnogo kriznih i izazovnih situacija, ali one će nas poticati da pružimo maksimum”

Objavljeno: 24.12.2023. zagorjeinternational

Na kraju još jedne kalendarske, poslovne i radne godine, međimurski župan Matija Posavec u zgradi Scheier u Čakovcu održao je tradicionalni svečani prijem povodom božićno-novogodišnjih blagdana s predsjednikom Skupštine Međimurske županije Dragutinom Glavinom, svojim zamjenikom Josipom Grivcem i potpredsjednicima Skupštine Ivicom Baksom i Marijem Medvedom.

Okupljene vijećnike Skupštine Međimurske županije, gradonačelnike i načelnike, predstavnike županijskih i zdravstvenih ustanova i agencija, ravnatelje osnovnih i srednjih škola pozdravio je predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te istaknuo zadovoljstvo što je još jedna godina u Međimurskoj županiji protekla u duhu suradnje i predanog rada za sve građane našega kraja.

– Zahvaljujem svima koji rade na pomoći potrebitima i pomažu nam da Županija bude što ugodnije i sigurnije mjesto za život – rekao je Glavina te poručio neka nam Međimurje ostane  poželjna i prosperitetna sredina.

Župan Matija Posavec rezimirao je godinu koju ostavljamo iza sebe, istaknuvši da se rad Županije i županijskih institucija vidi na svakom koraku te da to daje smisao daljnjem radu:  

– Kada su na centralnoj proslavi ulaska Hrvatske u Europsku uniju, prije deset godina spektakularno odjeknuli stihovi međimurske popevke Vuprem oči, bila je to najava našeg vizionarskog puta u krilu Europe – kazao je župan i dodao:

– Međimurje trasira put čvrstih veza i suradnje s europskim regijama, kao i stvaranje duboko humane sigurne zajednice. I u ovih deset godina otkako je Hrvatska postala 28. zvjezdica Europske unije, Međimurje je Europi dalo u narednim godinama dalo sjaj. Danas završavamo još jednu godinu u kojoj smo u okolnostima u kojima smo živjeli, radili i funkcionirali izvršili sve zacrtane zadatke i ciljeve. Gospodarske brojke, kao i svi ostalo trendovi su uzlazni – rekao je Posavec.

Kada se promatraju aktualne analize i kada im se doda snažni razvojni zamah Međimurske županije vidljivo je da smo najrazvijenija regija i perjanice gospodarstva Hrvatske. U Međimurju je također prisutna snažna politička stabilnost, koja u prvi plan stavlja efikasnu i učinkovitu javnu upravu, kulturan politički dijalog i zavičajnu orijentiranost.

– U vremenu pred nama bit će mnogo kriznih i izazovnih situacija, ali one će nas poticati da pružimo svoj maksimum. Svaka kriza je prilika za prilagodbu i suočavanje s izazovima, ali i test naše vjere u vlastite snage – istaknuo je župan Posavec poželjevši svima ugodne blagdane te sretnu i uspješnu novu godinu.

Vedrim glazbenim programom goste i domaćine svečanog prijema razveselili su članovi izvrsnog Dixieland banda Čakovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba